Olay, dün Antalya’nın İbradı ilçesinde meydana geldi. Kaçak avcılar tarafından öldürülmüş bir geyik ve yanında bir not kağıdı bırakıldı. "Muhtar bu sana uyarıdır! Çevirdiğin dolaplar boyunu aştı. Ayağını denk al. Attığın adımlara dikkat et. Yoksa sonuçları ağır olur." şeklinde yazılmış tehdit notunun bırakıldığı kağıt, Ürünlü köyünün girişinde bir kamelyaya asılmış halde bulundu. Sabah saatlerinde olay yerinden geçen bir vatandaşın durumu görüp bildirmesi üzerine İbradı İlçe Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Av Koruma ekipleri de harekete geçti. Ürünlü köyünde 2 yıldır muhtarlık yapan Murat Yamansoy, "Sabah saatlerinde belediyeden geçen bir arkadaş görmüş. Onların beni araması üzerine olay yerine geldik. Köyün girişindeki kamelyaya bu notu asmışlar."dedi.

"GEÇEN YIL DA TEHDİT ALDIK"

Kaçak av yapanların genelde Manavgat tarafına geldiğini öne süren Muhtar Yamansoy, “5-6 tane şüphelendiğim şahıs var. Geçen yıl da tehdit aldık. Ondan sonra 3 tane tekeyi vurdular. Yine tedbir ve tehdit aldık.Ama bu tehdit en kötüsü. Benim köyümün girişine geyiği asıyorlar. Bir de muhtar ayağını denk al diye yazıyorlar" ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR GÜÇ BİZİ YILDIRAMAZ”

Bu tarz tehditlere boyun eğmeyeceğini söyleyen Yamansoy, “Bu kaçak avcıları takip etmeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi yıldıramaz.Bu konuda bize engel olamayacaklar.” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Daha önce de geyik avcılarını yakalattığı için defalarca tehdit edilen Muhtar Yamansoy, konuyu sosyal medya hesabından da paylaştı. Yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar görüyorsunuz ki bu bir tehdit. Ama bedeli ne olursa olsun öderiz. Kimseye boyun eğmeyiz. Bu da böyle bilinsin." sözlerine yer verdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.