Muhittin Böcek'ten başkanlık açıklaması

03.11.2017 13:07

Konyaaltı'nın CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ve projeleri hakkında konuştu

Muhittin Böcek'ten başkanlık açıklaması

Antalya'da CHP'nin Büyükşehir adayı olacağı konuşulan isimlerin başında gelen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak piyasada dolaşmam. Ben partimin görüşleri doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak çıkarım. Görev verildiği takdirde adayım" dedi.

Konyaaltı'nın CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ve projeleri hakkında konuştu. Son günlerde herkesin kendisine Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık sorusunu sorduğunu belirten Böcek, bu sorunun kendisini memnun ettiğini söyledi.

Antalya'da 23 yıldır siyaset yapan tek kişi olduğunu kaydeden Başkan Böcek, başkanlığı süresince vatandaşlarla ve kamu kurum kuruluşlarıyla kavga etmeden bugünlere kadar geldiğini aktardı. Konyaaltı'nın 8 bin nüfustan 200 bin nüfuslara ulaştığını anlatan Muhittin Böcek, “Herkesin yaşamak istediği Konyaaltımızda ödülle projelerimizle taçlandırılmış bir kişiyim. Bizi seven insanları mahcup etmeden bugünlere geldim. Sosyal medyada 'Muhittin Böcek, Büyükşehir'e aday edilmeli' gibi sözler duyuyoruz. Genel merkezimiz de bu konuda araştırmalar yaptığında ön sıralarda çıkıyoruz. Bunlar bizi sevindiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görevi teslim ettiği an Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım" diye konuştu.

KONYAALTI'NIN CHP'LI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI'NA ADAYLIGI VE PROJELERI HAKKINDA DHA'YA KONUSTU.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'BEKLENTİYE EN İYİ CEVABI VERECEĞİZ'

Varsayımla hareket etmediğini anlatan Başkan Muhittin Böcek, önümüzdeki süreçte 'bakarız ederiz' kelimelerinin kendisine yakışmayacağını söyledi. Yerel seçimlerin normal şartlarda 2019 yılının mart ayında görüldüğünü aktaran Böcek, ancak bu tarihin öne çekilme olasılığının dönem dönem gündeme geldiğini kaydetti. Türkiye'de gündemin kısa sürede değişebildiğini kaydeden Böcek, şöyle devam etti:

“Son zamanlarda AKP'den seçilmiş büyükşehir belediye başkanları ve diğer belediyelerde istifalar söz konusu. Seçim gününü tam bilemediğimiz için adaylığımı henüz net söyleyebilme durumunda değilim. Ancak sayın Genel Başkanım ve partim görev verdiği takdirde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım. Siyaseti bütün kuralları ile bugüne kadar gerçekleştirdim. Ben dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ı doğru bilgilendirdiğim için mevcut başkanımız varken beni görevlendirdi. CHP'ye katıldığımda Deniz Baykal beni iki dönem aday gösterdi. Dördüncü dönem belediye başkanlığı için 'Acaba Böcek yine Konyaaltı'na belediye başkan adayı olarak gösterilir mi' düşüncesi ortada dolaşırken Türkiye'nin umudu olarak gördüğüm, hak, hukuk ve adalet için yanında yürüdüğüm Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nun emri doğrultusunda yeniden aday oldum ve başkan seçildim. Görev verilmesi durumunda partim için gece gündüz çalışacağım. Adaylık konusunda bu köprünün altından daha çok sular geçeceğinden süreçle ilgili kamuoyunun beklentisine en iyi cevabı vereceğiz."

KONYAALTI'NIN CHP'LI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI'NA ADAYLIGI VE PROJELERI HAKKINDA DHA'YA KONUSTU.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'BÜYÜKŞEHİR'E ADAY OLURSAM KONYAALTI'NA DÖNMEM'

Doğduğu Konyaaltı'na belediye başkanı olarak hizmet etme şansı bulduğunu belirten Böcek, 4 dönemdir bunu yaptığını hatırlattı. Bütün projelerinin ödüllü olduğuna ve 19 ilçede en yüksek oy oranı ile seçildiğine dikkati çeken Başkan Böcek, başarısının oy oranının sürekli artmasıyla tescillendiğini söyledi. Partisinin yaptığı bilimsel araştırmalarda en ön sırada çıkmasının avantaj olduğunu anlatan Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir belediye başkanı adayı olursam, sonra Konyaaltı Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olmam. Birbirine karıştırmam. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak piyasada dolaşmam. Partimin görüşleri doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkarım. Oraya çıktığım andan itibaren de Konyaaltı'na dönmem. Bana verilen görevi ikili üçlü söylemlerle hiç yerine getirmedim. 23 yıllık siyasi hayatım boyunca hiçbir zaman varsayım ile yürümedim. Net adamımdır. Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar her yerde çalışmalarıma hızla devam ediyorum."

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIM İNSANLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK

Muhittin Böcek, her seçimde rakiplerine başarı dilediğini, hiç belden aşağı siyaset yapmadığını söyledi. Halka ve hakka güvendiğini kaydeden Böcek, “Ben genel merkez ile çalıştım. Parti disiplini içinde çalışırım. Siyasetimi CHP genel başkanları ile yaptım. Anne babamdan aldığım terbiye ile siyaset yaptım. Belediyecilik anlayışımız insanların hayatlarını kolaylaştırmak. Antalya'da diğer kurumlarla birlikte hareket ederek projeler üreten birisiyim" dedi.

KONYAALTI'NIN CHP'LI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI'NA ADAYLIGI VE PROJELERI HAKKINDA DHA'YA KONUSTU. BOCEK, KOSHIM'IN ICINDE 18 BININ UZERINDE KITABIN BULUNDUGU BIR KUTUPHANENIN DE BULUNDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

AK PARTİ İLE OLAN OY FARKI

Muhittin Böcek, 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti'nin CHP'den 108 bin daha fazla oy aldığını hatırlattı. Yerel seçimlerde ise Mustafa Akaydın'ın 23 bin oy ile seçimi kaybettiğini belirten Böcek, kıstas olarak 1 Kasım seçimlerini alabileceğini söyledi. Farkı kapatmak için 108 binin yarısının üstüne 1 oy fazla almanın yeterli olduğunu anlatan Başkan Böcek, “Ben vatandaşın oyuna ipotek koymam ama her seçim için 'ben bu seçimi kazanırım' derim" dedi.

(Hasan Demirbaş / DHA )

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto