Minik Öykü annesini sevinç gözyaşlarına boğdu

21.07.2019 14:38

Antalya'da Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisinin konulmasıyla birlikte aylardır hastanede yatan ve sonra evine dönebilen minik Öykü Arin, normal odaya alındı ve doktor kontrolünde bazen evine gidebiliyor. Uzun zamanın ardından evde annesiyle beraber vakit geçiren Öykü Arin'in deniz kızı ve kelebek kostümü giyip dans etmesi annesini duygulandırıp ağlattı. 

Minik Öykü annesini sevinç gözyaşlarına boğdu

Geçen yıl Kasım ayında 4 yaşındaki Öykü Arin'e Juvenil Miyelomonositik Lösemi teşhisi konulmuştu.

Daha sonra annesi Eylem Şen Yazıcı'dan ilik nakledilmişti. İlik uyum sağlamayınca Öykü'ye bu kez babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı.

Babadan nakledilen iliğin yüzde 98.5 tuttuğu bildirilmesiyle umutlanan aile evlatlarının tedavisi için zorlu bir süreç yaşadı.

Babasının iliği ile yaşama tutunan Öykü Arin, bu süreçte anne ve babasıyla hastanede steril bir odada kaldı.

Minik Öykü, doktorların izniyle 74'üncü gün dışarı çıktı. Durumu günden güne iyiye giden Öykü, bu ay hastanenin steril odasından çıkarak normal servise alındı.

Ara ara da evine gönderilen Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı, naklin üzerinden 1.5 ay geçtiğini ve kızının genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Anne Yazıcı, "Özellikle ilik nakli sonrası ilk bir yıl çok önemli. Öykü Arin bir yıl boyunca ciddi kontrol altında kalacak. Her şey yolunda giderse 5 yıl sonra 'Oh be hastalık tekrar etmedi' diyebileceğiz" dedi. 

Kızının doktorları çok sevdiğini anlatan Yazıcı, bu yaşananlardan sonra Öykü Arin'in doktor olmak istediğini söyledi.  Evde kızıyla vakit geçiren anne, kızının kelebek ve deniz kızı kostümleriyle dans edişini sosyal medya hesabında paylaştı.

Videoya, "90 günde devri alem, kapalı bir steril odada masallarla, düşlerle geçti" notunu düştü. Dans eden Öykü Arin'in o hali görenleri sevindirdi ve hüzünlendirdi, annesinin ise o an gözlerinden yaşlar aktı.


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto