Kaş Belediye meclisi üyesi, MHP grup sözcüsü ve Antalya Büyükşehir Belediye meclisi üyesi MHP'li Hasan Nusret Baysal ile Kaş Belediyesi'nin MHP'li meclis üyeleri Mehmet Eriş ve İbrahim Nişancı, MHP il yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy tarafından Kaş ilçe başkanlığına gönderilen yazıda, "İlçe teşkilatı üyelerimiz ve Kaş Belediye Meclisi'nde partimizi temsil eden Hasan Nusret Baysal, Mehmet Eriş ve İbrahim Nişancı disiplinsiz davranışları nedeniyle il yönetim kurulu ve parti tüzüğü kararıyla 'kesin çıkarma cezası' uygulanmak üzere disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Baysal, Eriş ve Nişancı 'kesin çıkarma cezası' uygulanmak üzere disiplin kuruluna sevk edilmiş olup, Kaş Belediyesi'ne yazı yazılarak belediyedeki toplantı ve komisyonlarda temsil yetkisi askıya alınmıştır" denildi.

Hasan Nusret Baysal, "İl Başkanlığı İl Disiplin Kurulu'ndan bize gelen yazıda kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğimizi, bu konuda savunmamız isteniyor. Ne savunma yaparsak yapalım sonuç belli. Biz bu partiye yıllarımızı verdik. Kaş'ta neredeyse ikinci parti haline getirdik. İlk kez Kaş Belediye başkanlığı seçiminde başa baş yarıştık. 25 kişilik Kaş Belediye Meclisi'ne 7 üye soktuk. Bizi disipline sevk ederek ihraç etmek isteyenlerin tek amacı var. O koltukta oturabilmek. Eriyen bir partinin koltuğunda oturmak, ancak egolarını tatmin etmektir. Ne yapacağımıza, bu aşamadan sonra nasıl hareket edeceğimize önümüzdeki hafta diğer iki arkadaşımla birlikte bir araya gelerek ortak karar vereceğiz" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)