Yaklaşık 15 yıldır Antalya Havalimanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti arasında devam basın kartı otopark uygulamasının iptal edilmesi Antalyalı gazeteciler tarafından tepki ile karşılandı. Fraport TAV yönetimin aldığı karar ile ilgili Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş MYGazete.com'a özel açıklamalarda bulundu. [caption id="attachment_570337" align="alignnone" width="674"] Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş[/caption] AGC Başkanı Taş, "Antalya dünyanın en çok seyahat edilen şehirlerinden birisidir. Bizim de Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak dünyanın birçok ülkesi ile medya köprüsü, kardeşlik projemiz var. Dolayısıyla havalimanlarında gazetecilerin giriş ve çıkışları, seyahatleri on beş yıldır hiçbir şekilde sorun değildi. Ancak Fraport TAV şirketi ilk etapta, işletmesini üstlendiği bütün havalimanlarında gazeteciler için ücretsiz otopark uygulamasına son verildiğini söyledi. Karar sonrası basın mensubu arkadaşlarımız için giriş çıkışlar ücretliydi. Bizim girişimlerimizin ardından haber esnasında ücretsiz olacağını konuştuk ve anlaştık. Fakat yurt içi ve yurt dışı seyahate çıkan gazeteciler, seyahat dönüşlerinde arabaları için otopark ücreti ödeyecekler. Tabi ki beklediğimiz bu değildi. Antalya Havalimanı, Erzurum, Kars, Van ya da Ankara gibi değildir. İstanbul ile birlikte Türkiye’nin en çok seyahat edilen  kentlerinden bir tanesi Antalya’dır. Antalya’da bir turizm kenti olduğu için ve gazetecilerin de havalimanlarıyla işi çok olduğu için biz gazetecilerden tasarruf edilmesini tabi ki uygulama anlamında tasnif etmiyoruz" dedi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak konun çözümü için büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan İdris Taş, " Fraport TAV Antalya Havalimanı yetkilileriyle birçok kez bir araya geldik ve gelemeye de devam ediyoruz. Antalya Havalimanı yöneticileri bizlere alınan iptal kararının genel merkezli odluğunu söylediler. Bu tür bir uygulamanın başka hiçbir şehirde olmadığını söylediler. Bizlerde yetkililere  Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin dünyanın birçok ülkesi ile köprüsü olduğunu ve gazetecilerinde havalimanlarıyla işi olduğu  belirttik. Eski düzenin aynı şekilde devam etmesi şehrin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını söyledik. Bununla ilgili çalışmalarımız görüşmelerimiz devam ediyor. Umarım yaptığımız bu görüşmelerden en kısa süre netice alacağız. AGC olarak bu konudaki hassasiyetimiz hep devam edecek" ifadelerini kullandı. Antalya Havalimanı işletmesinin aldığı karara bir tepki de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni'den geldi.  Antalyalı gazeteciler için yaklaşık 15 yıldır devam eden havalimanı basın kartı otopark uygulamasını iptal edilmesine tepki gösterdi. [caption id="attachment_547114" align="alignnone" width="640"] Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni[/caption]

TEK TARAFLI İPTAL

Mevlüt Yeni yaptığı açıklamada, “Antalya Havalimanı Fraport AG ve IC İçtaş işletmesi döneminde, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) arasında yapılan anlaşma gereği seyahat eden basın kartı sahibi gazeteciler otoparka ücret ödemiyorlardı. Havalimanı işletmesinin Türkiye tarafını devir alan Fraport TAV'ın 15 yıla yakındır devam eden bu anlaşmayı tek taraflı olarak iptal ettiğini öğrendim. Antalya Havalimanı diğer şehir havalimanları gibi değildir. Antalya ve ülkemiz turizminin gelişiminde bilhassa Antalyalı gazetecilerin çok büyük katkıları vardır. Sadece benim başkanlığım döneminde Antalya’ya başta Rusya ve Almanya olmak üzere birçok ülkeden 1500’ün üzerinde yabancı gazeteciler getirerek şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağladık. Bunu Türkiye’de hangi cemiyet ve gazeteciler yapabilmiştir TAV’a sormak isterim" dedi.

"EKONOMİK GÜCE SAHİP DEĞİLLER"

Gazetecilerin sürekli turizme destek verdiğini dile getiren Yeni, "Zaten Antalya Havalimanı’nın otoparkını her gün onlarca gazeteci kullanmıyor. Sayı bu kadar düşükken böyle bir uygulamaya niçin gittiklerini anlamak imkansız. Unutulmamalıdır ki gazeteciler turizmden ekmek yiyen her sektörün paydaşı ve partneridir. Turizmin aleyhinde gazetelerde çıkan haberleri hatırlatmak isterim. Buradan çok detaya girmek istemiyorum. Ancak arzu edene istatistikleri verebilirim. Gazetecilik yarı kamu hizmeti üreten toplum ve ülke yararına yapılan bir iştir. Patronların ticari bir tarafı olabilir. Ancak cebinde basın kartı taşıyan gazeteciler emekçidir. Onların havalimanına günlük, saatlik, astronomik park ücreti ödeyecek güce sahip değildirler" diye konuştu.

"YANLIŞTAN BİRAN ÖNCE DÖNÜLMELİDİR!"

Fraport TAV yönetiminin bu kararı biran önce gözden geçirmesini isteyen Mevlüt Yeni, "Ben gazetecilerin gazetecilik imkanlarını kullanarak beleş seyahat etmelerine, otoparkı beleş kullanmalarına hep karşı oldum. Ancak bu durum çok farklı. Bu iki kurum arasında kent yararına yapılmış bir anlaşmaydı. Bunu bozmakta kimsenin de menfaatine değildir. Birkaç gazetecinin havalimanı otoparkını ücretsiz kullanmasıyla Fraport TAV ne batar ne de zengin olur. Nasıl ki bazı kurum ve kuruluşlara sosyal proje adı altında belirli anlaşmalar ile destek sağlıyorsa aynısını önceki işletme yönetiminin yaptığı gibi cemiyetimizle de yapar ve eski anlaşmayı devam ettirebilirlerdi. Demek ki TAV gazetecilere önem vermiyor bu durumdan bu anlaşılıyor. Umarım bu yanlıştan biran önce dönülür ve çalışan Fraport TAV yönetimini kararını yeniden gözden geçirmelerini bekliyorum” dedi.

İŞTE MEVLÜT YENİ'NİN SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI O PAYLAŞIM

https://twitter.com/mevlutyeni/status/1566797253469261824