Meteoroloji'nin 'turuncu kod' ile uyardığı Antalya'da yılın yağış rekoru kırıldı

14.12.2020 12:22

Antalya haber...2 gündür şiddetli yağışın etkisi altında olan kentte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre, yılın yağış rekoru kırıldı.

Meteoroloji'nin 'turuncu kod' ile uyardığı Antalya'da yılın yağış rekoru kırıldı

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'turuncu kod' ile uyarıda bulunduğu Antalya'da sağanak yağış etkisini gösterdi. 

Dün sabah saatlerinde özellikle Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle birçok tarım alanı su altında kaldı. Akşam saatlerinde ise yağış kent merkezinde etkili oldu. Gece boyunca süren sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. Birçok noktada su tahliye işlemleri devam ediyor. 

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte, 2020 yılında kente düşen en yüksek yağış miktarına ulaşıldı. Kentte, havalimanına 223.2, kent merkezine 161.5, Kaş Kasaba Orman Sahası'na 129.1 kilogram yağış düştü. Tarım arazilerinin su altında kaldığı Belek Turizm Merkezi'ne 120.7, Kumluca'ya 113.3, Elmalı Orman Sahası'na 99.4, Kemer Ovacık Mevkiine 97.6, Finike'ye 96.7, Serik'e 94 kilogram yağış düştü. Meteorolojinin kent için yaptığı turuncu kod uyarısı saat 19.00'a kadar sürüyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto