Melek İpek hakkında karar verildi

15.03.2021 22:57

Antalya haber... Kendisine işkence yapan eşi Ramazan İpek'i (36) öldüren Melek İpek (31), ilk kez hakim karşısına çıktı. Melek İpek'in ve tanık ifadelerinin ardından mahkeme heyeti Melek İpek'in tutukluğunun devamına karar verdi.

Melek İpek hakkında karar verildi

Antalya haber... Çıplak bir şekilde işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek'i (36) öldüren Melek İpek (31), ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenen İpek, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile duruşmaya katıldı. Melek İpek cinayet gününün detaylarını anlattı.

MESAJLAŞMIŞLAR

Melek İpek şu ifadeleri kullandı: "Olay gününe kadar aramızda boşanma ile ilgili ciddi bir konuşma olmadı. Ben zaman zaman 'Ayrılalım' diyordum ama kendisi kabul etmiyordu. Ben de ısrarcı olmuyordum. Eşim yine her zamanki gibi un fabrikasının personel servisliğini yapıyordu. Olay günü çok sakindi. Saat 19.00 gibi eve geldi. Sofrayı hazırlayıp, yemeği yedik. Eşim abdest aldıktan sonra sosyal medyadan salonda Kur'an-ı Kerim videoları izliyordu. Biz çocuklarla çocuk odasında televizyon izliyorduk. Bir süre sonra beni yanına çağırdı. Karşıma oturup mesaj attı, ‘Boşanalım’ dedi. Ben de aynı şekilde mesajla ‘Sen bilirsin’ şeklinde mesaj yazdım. Sonra kendisi ‘Bizim için en iyisi bu’ yazdı. Ben de ‘Keyfin bilir’ mesajı attım. Sonra çocukların odasına geçtim. Bir süre mesaj atmadı. WhatsApp profil resmini değiştirdim. Çocukların büyümüş hallerini profil yapmak istedim ama kendisini engellediğimi düşündü. Bana ‘Beni engellemene gerek yoktu’ diyerek o beni WhattsApp’tan engelledi. Ben de SMS üzerinden ‘Ben seni engellemedim. Çocukların fotoğrafını koymak için profil resmini değiştiriyordum’ dedim."

'GÖZLERİM KARARDI'

Bir süre sonra eşinin mesaj atarak kendisini odaya çağırdığını aktaran Melek İpek, "Çocukların velayetini konuşmak için beni odaya çağırdığını mesajla iletti. Çocukların birinin bende, diğerini kendisinde kalabileceğini yazdı. Ben de çocukları ayırmaya gerek olmadığını, ilerleyen süreçte kendisinden çocukları zaten alacağımı söyledim. Saat 22.30-23.00 sıralarıydı yatmaya hazırlanıyordum. Elinde benim adıma ruhsatlı olan dürbünlü silahla kapıyı tekmeleyerek çocukların odasına girdi. Silahı bana doğrulttu. Çocuklar birbirlerine sarıldı. Onları arkama aldım. ‘Son sözünü söyle. Kelime-i Şehadet getir’ dedi. Yalvardım. ‘Yapma çocuklar var. Görüyorlar’ dedim. Ateş edeceğini anladım. Çocukları yatağın üzerine koydum. Namluyu yukarıya kaldırdım. O sırada ateş etti. Mermi kulağımın dibinden camı delip dışarı çıktı. Yalvarmaya devam ettim. Bu kez silahı çocuklara doğrulttu. Sonra neden vazgeçti bilmiyorum ancak silahın dipçiğiyle kafama gözüme vurmaya başladı. Beni sürükleyerek diğer odaya götürdü. Beni dövmeye devam etti. Cebimdeki telefonu alarak yüzüme, gözüme vurdu. Telefon kırıldı. Çığlık atmaya başladım. Boğazımı sıktı. Gözlerim karardı. Sırt üstü yerdeyken boğazımı kurtardım. Tekmelemeye başladı. Yine çığlık atmaya başladım. Canım çok yanıyordu. Ben yüzüstü döndüm. Bu kez yine boğazımı sıkmaya başladı. Gözlerim yine karardı. Sonrasını bilmiyorum" diye konuştu.

'HAREKET ETTİKÇE BOĞAZIMI SIKIYORDU'

Gözlerini açtığında banyoda olduğunu aktaran Melek İpek, "Ellerim de kelepçeliydi. Boynumdan, ellerimde hem kelepçe, ayaklarımdan iple bağlıydım ve soğuk su tutuyordu. Çıplaktım. Üşüyordum. Canım acıyordu. Bir süre ne olduğunu hatırlayamadım. Kendisi de çıplaktı. Ara sıra şofbeni sıcağa alıyordu ve kendi üzerine tutuyordu. Ben yerde fayansın üzerinde yatıyordum. Ben domuz bağı şeklindeydim ve ben hareket ettikçe ip boğazımı sıkıyordu. Çocukların sesini duymuyordum. Ne kadar zaman geçti, saat kaç haberim yoktu. Bir an çocuklarımı öldürmüş olabileceğini düşündüm. Abdestini alıp banyodan çıktı. Anal bölgemden acı hissettiğim için ters ilişkiye girdiğini düşündüm ancak ilişkiye girip girmediğini hatırlamıyorum" dedi.

'KAFANI KOPARTTIRMA' DEMİŞ

Bir süre sonra eşinin elinde bıçakla banyoya geri geldiğini belirten İpek, şöyle konuştu:

"Ben sağ kolumun üzerinde yatıyordum. Bana ‘Bıçağı buradan, şöyle saplarsam kalbine gelir. Burada öldürürüm. Çocukların annesiz kalır’ şeklinde konuşuyordu. Çocukları öldürmediğini anladım. Ellerimi çözdü. ‘Abdestini al bekliyorum’ dedi. Ben de soğuk suyla abdest aldım. Banyo çıkışında çıplaktım. Beni kapının önünde bekliyordu, ellerimi ters kelepçeledi. Çok sıktı. İçeriye götürdü. Çok üşüyordum. Salonda koltuğun üzerinde battaniye koymuştu. Onunla yatmamı istedi. Kendisi yer yatağına yattı. Ben ellerim bağlı yatamayacağımı söyledim. 'Sabah seni öldüreceğim. Şimdi canını yaktırma' dedi. Koltuktan ses çıkınca beni koltuğun alt tarafına sıkıştırdı. Ben bu sırada çıplaktım ama üzerime battaniye örttü. Büyük kızım kusmaya başladı. Kızıma bu kez ‘Kafanı koparttırma. Kes sesini yat’ dedi. Ben zaten bir şey diyemiyordum. Çocuklarım kendi aralarında kısık kısık konuşuyorlardı. O uyudu, ben uyuyamadım. Sabah ezanı ile kalktı. Servise gitmek için hazırlandı. Ben hala çıplak ve kelepçeliydim. Gece yatarken kelepçemi arkadan öne geçirdi. Ben sabah arabanın gittiğini fark edince çocukların yanına gittim. Onlar da yanıma koşarak ‘Anne iyi misin, canın acıyor mu’ diyorlardı. Büyük kızım ‘Anne merak etme, ben kardeşimin kulaklarını tıkadım. O duymadı’ dedi. Ben bu sırada çocukların canlı ders için kullandıkları telefonları aradım. Benim telefonum da kırıktı."

'BİZİ NEYLE ÖLDÜRECEK DİYE MERAK ETTİM'

Eşinin evden çıkmadan önce ‘Evden dışarıya adımınızı atmayım. Sizi gelince öldüreceğim’ dediğini kaydeden Melek İpek, "Çocuklar ağlıyordu. Onları sakinleştirdim. Akşam kullandığı silah duvardaydı. Mekanizması da söküktü. Ben geldiğinde bizi neyle öldürecek diye düşünüyordum. Büyük kızım üzerime çarşaf örttü. Ben kelepçeli elimle çarşafı tuttum. Komşum Semra’nın evine gittim. Yaklaşık 100-150 metrelik mesafe vardı. Onlara Ramazan’ın onlardan silah alıp almadığını sordum. Yüzümü görünce, ne olduğunu sordu. Ben de Ramazan’ın boşanma teklifini kabul edince beni dövdüğünü söyledim. Semra çıplak olduğumu anladı mı bilmiyorum ama ben olsam anlardım. Onlardan silah almadığını öğrenince rahatladım. Ama bizi neyle öldürecek diye merak ettim. Tekrar eve döndüm" dedi.

'BEN ÖLÜMÜ GÖZE ALMIŞTIM'

Mahkeme başkanının "Akşamdan sabaha kadar darbedildin. Neden komşundan yardım istemedin?" şeklindeki soruya Melek İpek'in “Beni ölümle tehdit ediyordu" demesi üzerine araya giren mahkeme başkanı bu kez, "Sana yapacağını yapmış. Daha ne bekliyorsun. Neden evine dönüyorsun" diye sordu. İpek ise "Kolluk kuvvetleri gelene kadar beni öldürürdü. Ayrıca Melike’ye neler yapacağını söylüyordu. Beni korkutmuştu" karşılığını verdi. Mahkeme Başkanının "Neden güvenlik güçlerine başvurmadın?" sorusuna İpek, "Ben başvuru yapsam, koruma kararı alsam, aileme, çocuklarıma karşı bir şey yapar diye düşündüm. Korktuğum için bunu yapamadım" dedi. İpek, "Neden orada oturup bekledin?" sorusuna ise "Bana bunu yapan aileme neler yapmazdı. Ben ölümü göze almıştım" karşılığını verdi.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından Ramazan İpek'in yakınlarının avukatı, sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Melek İpek'in avukatı Ahmet Onaran ise tahliye talebinde bulundu. Verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Melek İpek'in tutukluluğunun devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 7 Ocak günü, Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında tartışma çıktı. Ramazan İpek, kıyafetlerini çıkarttığı eşini kelepçe takarak saatlerce dövdü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluk oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek'i buldu. İkili arasında çıkan arbede sırasında Melek İpek, tüfekle eşini vurup öldürdü, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Melek İpek'i çıplak vaziyette elleri kelepçeli buldu. Kelepçeleri açılan Melek İpek'e ambulansta müdahale edildi. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Cumhuriyet savcısının 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını istediği iddianamede, Melek İpek'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi
Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024