İş stresi, sorumluklar, yükümlülükler derken hepimiz kendimizi bunalmış hissedebiliriz. Hazır bayramda geliyorken tatili en verimli şekilde, stres ve sıkıntıdan uzak, doyasıya geçirmek için bir kaçamak yapmak hiç de fena olmaz. Antalya'da gidip görebileceğiniz birbirinden güzel ve etkileyici yerlere bir göz atın.

İşte sizin için 5 harika tatil yeri

Adrasan


Koyu çevreleyen dağlar ormanlarla kaplıdır. Koyda pansiyonlar, plajlar cafe ve restoranlar mevcuttur. Adrasan Kumluca ilçesine 30 km, Antalya şehir merkezine 95 km, Kemer ilçesine 55 km, Olimpos bölgesine 15 km uzaklıktadır. Adrasan’da bulunan çevre koylar da görülmeye değerdir. Tekne turları düzenlenen koyların hepsi birbirinden güzel özelliklere sahiptir. Suluada, Ceneviz ve Sazak koyları en güzel koylar arasında yer alır.

Suluada koyu harika bembayaz bir kumsala sahiptir ve tertemiz denizi turkuaz renktedir. Tropikal adaları anımsatan sahili doğayla iç içe etkileyici bir bütünlük oluşturmuştur. Kuzeyinde bulunan Sazak limanı da suyuyla meşhurdur ve bu sudan içildiğinde bağırsaklara iyi geldiği söylenir. Helenistik çağın tarihi izlerini Adrasan’ın her yerinde görebilir, antik kentleri gezebilirsiniz.

Sörf ve su kayağı gibi aktivitelerinde çok sık yapıldğı bu harika koy 25 metre olan su altı dalış mesafesiyle birçok yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmuştur.

Kekova

Antalya-Kekova arası yaklaşık 165 km olup 2 saat 50 dakika sürmektedir. Roma , Bizans ve Helenistik çağın en etkileyici izlerini taşıyan büyük bir adaya sahiptir. Birçok antik kent ve koylar bulunmaktadır. Şehir deprem sonrası sular altında kalmış ve bu sebeple adını Batık şehir olarak almıştır.

Tekne turları ile bölgedeki diğer koyları gezebilme fırsatı sunulan adada, batan şehrin deniz altındaki kalıntılarını görebilir ve hatta tarihi yapıtların içinde yüzebilirsiniz. Burası tarihin, doğanın ve bugünkü yaşamın iç içe olduğu bir bölgedir. Sıcak İskelesi, Üçağız, Kaleköy gibi yerlerde görülmeye değer birçok yapıt, tapınak, lahit ve doğa harikası bulunmaktadır. Yöresel kıyafetlerin ve hediyelik eşyaların satıldığı sokaklarda, ada kültürünü yansıtan birbirinden lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz harika bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Demre


Antalya il merkezine 150 km uzaklıkta olan Demre, Noel Baba olarak bilinen St. Nicholas’ın yaşadığı yer olarak biliniyor. Demre’de yer alan Myra Tiyatrosu, Andreake Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Simena Antik Kenti bölgenin en değerli tarihi yapılarıdır.

Noel Baba efsanesiyle bilinen ve dünyaca tanınan St. Nicholas’ın mezarının bulunduğu St. Nicholas Müzesi , her yıl 6 Aralık’ta çok sayıda Hristiyan ziyaretçi ağırlıyor ve burada ayinler düzenleniyor. Dağın yamacında yer alan kaya mezarları ve antik kent kalıntıları görenleri etkisi altına alıyor. Birçok tarihi yapıtın bulunduğu Demre’de, tamamen ince kumla kaplı, uzun plajlar yer almaktadır ve Çayağazı, Beymelek, Sülüklü, Taşdibi plajları bunlardan bazılarıdır.


Phaselis

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Beldesi’nde yer alan Phaselis, zengin bir tarihe geçmişe sahiptir. Antik tiyatrosu, su kemeri, agorası ve hamamları ile denizin, tarihin ve doğanın bir arada bulunduğu antik yerleşim yeridir.

En önemli 3 limanı ile ünlüdür. Burada tatil yapmanın tadı bir başkadır. Doğanın içinden yol alıp, çağın dokularını incelerken yolunuzun sonu uçsuz bucaksız denize çıkacaktır. Tertemiz suyu ve çam ağaçlarıyla kaplı olmasının yanı sıra kamp için de uygundur.


Patara


Türkiye’nin en uzun ikinci sahiline sahip olan Patara Plajı Antalya’nın Kaş ilçesinde yer almaktadır. Mısır çöllerini anımsatan kum tepeleri, atlı ve develi safari turlarıyla yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgisini çekmiştir. Ayrıca birçok filmdeki çöl sahnelerine konu olan Patara’nın tarihi, doğası ve denizi bambaşkadır. Özellikle gün doğumu ve gün batımda inanılmaz bir manzaraya bürünen Patara, tatil için değerlendirmeniz gereken yerlerden biridir.