Sahil magandalarına 2 bin lira ceza!

20.07.2019 15:49

Antalya’nın Kumluca ilçesinde caretta carettaların üreme alanında dirft yapan sürücünün ehliyetine el konuldu. Ayrıca toplamda 2 bin 110 TL para cezası kesildi.

Sahil magandalarına 2 bin lira ceza!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde cip ile sahildeki caretta kaplumbağalarının üreme alanlarında drift yapan 3 genci gören 75 yaşındaki Şehabettin Yaşar, bu alanın caretta üreme alanı olduğunu bu yüzden kumsalda araç kullanmamaları gerektiği konusunda gençleri uyardı.

Alkollü oldukları iddia edilen gençler, Şehabettin Yaşar’ı darp etti. 

Olay yerinden kaçan gençler, olay yerinden 3 kilometre uzaklıkta yakalandı.  Şüpheliler gece boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulduktan sonra verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. 

Yapılan incelemede aracın üstünden geçmesi sonucu bazı yumurtaların zarar gördüğü belirlendi. 


 

Gençleri uyarmak isterken darp edilen Şehabettin Yaşar olayı şöyle anlattı:

"Caretta yuvalarında araba sürüyordu. Gençler yazıktır yapmayın böyle dedim. 'Şerefsiz sen kimsin' dedi. 'Gençler ben sizin dedeniz yaşındayım' dedim. Ondan sonra çıktılar tekme tokat beni yere yatırdılar.

Ben korktum bu tarafa gittim. Onlar da karanlıkta arabayı bırakıp kaçtılar. Şahıslardan davacıyım.”

Olayın yaşandığı anlarda ise bir caretta carettanın yumurtlama anı gazeteciler tarafından kayıt altına alındı. 

Caretta caretta gönüllü korumalarından Sedef Kaçmaz ise "Canlı olarak gördünüz. Caretta caretta buraya yumurtladı. Sadece bir metre öteden araç geçti biraz önce. Biz yumurtaları tesadüfen gördük ve kurtardık. Yarın geçip geçmeyeceği belli değil. Şimdilik sadece bu yavruları kurtardık” dedi.  

2 bin 110 TL ceza kesildi 

Yakalanan şüphelilere “Kasten Yaralama”, “5199 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek (Hayvanlarını Koruma Kanunu)” ile “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçlarından haklarında adli yönden işlem yapıldığı ifade edilen açıklamada ayrıca E.Y.'ye “47/1-C Trafik İşaret Levhaları, Cihazları ve Yer İşaretlemeleri ile Belirtilen Veya Gösterilen Hususlara Uymamak suçundan 108 TL, 48/5 Alkollü İçki Alarak Araç Kullanmak” maddelerinden ise 2 bin 2 Tl olmak üzere toplam 2 bin 110 Tl para cezası kesildi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yapılan işlemlerin ardından şüpheli şahısların serbest bırakıldığı bildirildi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto