Konyaaltı'ndaki katliamın ardından o müdür görevden alındı

09.12.2019 15:37

Konyaaltı Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çok sayıda köpeğin bakımsızlık nedeniyle ölmesinin ardından veirlen tepkiler üzerine Rehabilitasyon Merkezi'nin müdürü görevden alındı.

Konyaaltı'ndaki katliamın ardından o müdür görevden alındı

Gelen ihbarlar üzerine hayvanseverlerin önce Konyaaltı Belediyesi önünde protesto gösterisi yapması, ardından da Hayvan Barınağı’nı basmasıyla ortaya çıkan vahşete tepki yağdı. 

Hayvanseverlerin baskınında 25 köpeğin bakımsızlıktan hayatını kaybettiği ortaya çıkarılmış ve iddialar üzerine Konyaaltı Belediyesi’nden yapılan açıklamada olayın bir sabotaj olabileceği öne sürülmüştü.

"Açlıktan öldüler"

Pati Koruma Derneği’nin (Pako Der) internet sitesinden yapılan açıklamada hayvanların sabotaj nedeniyle değil, açlıktan öldüklerinin kesin olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada kulübelerde hayvan dışkısı görülmediğini, bunun da hayvanlara mama verilmediğinin bir göstergesi olduğu iade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“25 tane köpek ölüsü var. Hiçbir kulübede gayta yok çünkü mamaları yok, önlerine mama konulan yavruların mamaya saldırması görenleri ağlattı. Konyaaltı Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi yöneticisinin başına buyruk davranarak hayvanların ölümüne sebep olması Antalya'yı ayağa kaldırdı.”

Görevden alındı 

Merkezde hayvanlara eziyet edildiği yönündeki iddialar da havalarda uçuşurken Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü  Mutlu Karacaoğlu’nun görevden alınması yönünde sosyal medyada büyük bir tepki oluşmuştu. 

Dün yaşanan bu gelişmelerin ardından Karacaoğlu görevden alındı. Yerine Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Filiz Dilekçi vekaleten getirildi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto