Konyaaltı Sahili'nde engellere müdahale!

05.07.2019 17:18

Konyaaltı Sahili’nde kendi alanı dışına taşan işletmelerin halkın plajı kullanımını kısıtlayıcı uygulamalarına Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından müdahale edildi.

Konyaaltı Sahili'nde engellere müdahale!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’nde Kıyı Kanunu’na göre halkın kullanımını kısıtlayıcı imalatlar belirlemiş, bunların kaldırılması için işletmelere 21 Haziran’da tebligat göndermişti.

Verilen sürenin ardından da 24 Haziran’da tebligatın gereğini yerine getirmeyen işletmelerin kanuna ve sözleşmeye aykırı uygulamaları kaldırılmıştı.

Ayrılıklara müdahale edildi

Konyaaltı Sahili’nde yapılan denetimler sırasında bazı işletmelerin halkın kullanımını kısıtlayıcı uygulamalarını tekrarladıklarının tespiti üzerine Büyükşehir Belediyesi aykırılıklara müdahale etti.

Avukatlar, Zabıta, Emlak İstimlak, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlıkları görevlilerinden oluşan ekip, 3621 sayılı Kıyı Kenar Kanunu’na göre işletmelerin kendi alanının dışına taşmış, halkın kullanımına açık olan yerlerdeki kısıtlayıcı uygulamalarını kaldırdı. 

Denetimler sürecek

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kıyı Kanunu’na aykırılık teşkil eden imalatlara ve kendi alanı dışına taşmış işletmelere yönelik denetimlerin her gün devam edeceğini söyledi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto