Acılı aile isyan etti: "Kaza değil cinayet!"

26.10.2019 10:18

Antalya’da takla atan aracın çarpmasıyla hayatını kaybeden emekli öğretmenin cüzdanından ‘Tükendi nakdi ömrüm’ adlı türkünün sözleri çıktı.

Acılı aile isyan etti: "Kaza değil cinayet!"

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde takla atan aracın çarpmasıyla hayatını kaybeden emekli öğretmen İsmail Elverir (61) hayatını kaybetti.

Kazanın ardından öğretmenin cüzdanından ‘Tükendi nakdi ömrüm’ adlı türkünün sözleri çıkması yürekleri sızlattı.

İsmail Elverir'in kızı Ebru Elverir Diker, “Bu cüzdanından çıkan son türkü sözü oldu”  dedi.

Aile itiraz etti

Kaza sonrası sürücülerden Y. A. gözaltına alınıp ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer sürücü R. B. ise sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

1 ay tutuklu kalan R. B. ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Elverir ailesi ise karara itiraz etti.

R. B.’nin tutuklu halinin devamını talep etti.

"Çok dikkatli bir insandı"

Kaza anında babasının yanında olan İsmail Elverir’in kızı Ebru Elverir Diker olay anını şöyle anlattı:

“Geldiğinin ertesi günü denize girmek için buraya gelmiştik. Bir anda patlama sesiyle irkildik. Arabadan dışarı çıktığımda babam yerde yatıyordu. Çarpışan araçlardan bir tanesi ile bizim araç arasında babam sıkışmıştı."

Babasının emekli olduktan sonra yıllarca sürücü kurslarında direksiyon hocalığı yaptığını belirten Elverir, "Trafikte çok dikkatli bir insandı. Kimsenin canını yakmaz, kurallara dört dörtlük uyardı. Karıncayı bile incitmekten çekinen bir insandı.

Bu kadar adaya yıllarca eğitim verdikten sonra böyle bir kazayla ölmesi bizleri mahvetti. Denize girmeyi çok seviyordu. O gün de denize girmeye gelmiştik. Onu hayattan kopardılar.

Kaza sonrası annem hastalandı, ben, eşim ve kızım psikolojik tedavi görüyoruz" dedi. 

"Bu, trafik aracılığıyla işlenmiş bir cinayettir"

Diker, R. B. adlı araç sürücüsünün kavşaktaki dur levhasına rağmen durmadığını iddia etti.

Diker sözlerine şöyle devam etti:

“Çok hızlı olduğu halde ifadesinde bunun tam aksini vererek, içerisinde çocuklarının olduğunu, dur levhasında durduğunu ve yavaşladığını söyledi. Birine asli kusur, birine tali kusur verildi.

Ama biz her ikisinin de asli kusurlu olduğunu düşünüyoruz. Burası Konyaaltı sahil yolu ve hız limiti 40’tır. Ayrıca burada bir kavşağa girerken dur levhasında durmamak bir polisin yapacağı hata değildir.

Ben bunu kabul etmek istemiyorum. Buna taksirli de demek istemiyorum. Bu, trafik aracılığıyla işlenmiş bir cinayettir.” 

"Bunun bir karşılığı olmalı"

Adli sürecin devam ettiğini belirten Diker, “Tali kusur alan araçtaki sürücü serbest bırakıldı, diğer sürücü gözaltında tutulmaya devam edildi. 25 gün sonrası Kurban Bayramı’ndan önce o da serbest bırakıldı.

Onlar bayramda babalarına kavuştular ama biz ilk defa babasız bir bayram geçirdik. Avukatımız aracılığıyla bunun taksirli suç olmadığını, bilinçli olarak yapıldığını savunacağız.

Trafik kazalarında yaya haldeki birisine çarpıp öldürüyorsanız, bu bilinçli işlenen suçlar denmesi gerekiyor. Ülkemizde maalesef trafik kuralları ve cezalarıyla ilgili caydırıcı cezalar yok.

Bir insanın hayatını sonlandırmak 20-25 gün içeride kalmayı mı gerektiriyor. Geride kalanlar ne olacak? Biten hayat ne olacak? Bunun bir karşılığı olmalı" dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto