KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Antalya esnafıyla bir araya geldi

18.11.2022 13:26

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) 2022 yılı Başkanlar Kurulu Toplantısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla Kıbrıs'ta gerçekleşti. AESOB Başkanı Adlıhan Dere başkanlığında düzenlenen toplantıya birliğe bağlı oda başkanları katılım sağladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Antalya esnafıyla bir araya geldi

Antalya haber... Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın toplantıya katılması nedeniyle teşekkür eden AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Bu kadar yoğun programınız olmasına rağmen bugün burada bizleri yalnız bırakmayıp toplantımıza katıldığınız için, esnaf ve sanatkâr camiamıza desteklerini esirgemediği için size şahsım ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nden ve şehrimiz Antalyamızdan siz değerli Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'a ve Yavru Vatanımız Kıbrıs'a kucak dolusu sevgiler ve selamlar getirdik" dedi.

39'UNCU KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başkan Adlıhan Dere, şunları söyledi: "Kıbrıs davası hepimiz için büyük bir davadır. Ana vatan ve yavru vatan bir bütün olarak Türk Milleti'nin davasıdır. Kıbrıs, Türk'ün vatansız olmayacağını ve vatanından bir karış toprak alınmasına asla müsaade edilmeyeceğini tüm cihana gösterdi. Tam 39 yıl önce yani 15 Kasım 1983'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'miz milli mücadele lideri Doktor Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın önderliğinde kuruldu. Dün ben de Yavru Vatanımız Kıbrıs'ın 39. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Antalya Cumhuriyet Meydanı'mızda düzenlenen kutlama törenine Başkonsolosumuz Sayın Cem Topçu ile birlikte katıldım. Bu vesileyle bugün burada bir kez daha bu kutlu özgürlük mücadelesinin baş kahramanları Doktor Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başta olmak üzere Başbakanlarımız Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Kıbrıs Türk halkının gıyabında emeği geçen herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi saygı ve şükranla yâd ediyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Kardeşlerimiz Kıbrıs Türk halkına huzurlu, güvenli ve müreffeh bir gelecek temenni ediyorum. Kendi canımızdan bir parça olarak gördüğümüz Mavi Vatanımız Kıbrıs ile ortak ideallerimiz doğrultusunda güçlü bir gelecek kurmak amacıyla daha çok çalışacağız. Biz bir ve beraber olduğumuz müddet Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun."

ERSİN TATAR'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere kendilerini bu özel günde yalnız bırakmayıp Antalyalı esnafın yanında olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a toplantıya teşriflerinden dolayı Antalya esnaf ve sanatkarları adına teşekkür plaketi takdim etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında şunları söyledi: "Sayın AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve değerli oda başkanları sevgili arkadaşlar beni buraya davet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Ne mutlu bize ki artık bu çağda uçaklarımız da maşallah her gün Türkiye'nin çeşitli havalimanlarına gidip geliyor. Pandemide sıkıntılar yaşadık çünkü karantina durumundan dolayı uçuşların hepsi hemen hemen durmuştu. Şimdi rakamlara baktığımızda uçak sayısı ve gelen misafirler pandemi öncesini yakalamış durumda ve hatta geçmek üzere. Görmüşsünüzdür yeni havalimanı tamamlanmak üzere. Kıbrıs'ın potansiyeline yakışır yeni havalimanımız önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanacaktır. Şu an havalimanımızın kapasitesi yıllık 2 milyon ziyaretçi ağırlayabilirken yeni havalimanımız bana verilen son bilgilere göre 10 milyon ziyaretçi ağırlayabilecektir."

"TÜRKİYE KIBRIS'A HER DAİM DESTEK"

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs'a her daim destek olduğunu vurgulayan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Hem turizm alanında oteller ve yeni birtakım yatırımlar ile hem üniversiteye öğrenci akışı ile hem de yine Türkiyemizin Anadolu'daki suyu ile tarımsal faaliyetlerimizin sürdürülmesi yeni ürünlerin oluşturulması, ihracat potansiyelini arttırması, aynı zamanda tabii ki bilişim sektörü, sanayi bölgelerimiz ve çeşitli hizmetler sektöründe gelişmelere yol açılmıştır. Dolayısıyla sizler burada ciddi anlamda finansal ilişkiler kurabilir, çeşitli sektörlerde yatırım yapabilir, iş insanları, esnaf ve sanatkarlarımız ile gelişmeleri değerlendirip yeni hizmetlere yol açabilirsiniz. Bu şekilde ziyaretler ve sizlerle temaslarımız bütün bunlar aramızdaki bağları güçlendirmektedir. Zaten buradaki varlığımız dediğim gibi ana vatanımız Türkiye'den bize olan her türlü manevi ve ekonomik desteklerle mümkün olabilmiştir" dedi.

"BİZ TÜRK MİLLETİNDEN KOPMAZ BİR PARÇAYIZ"

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sözlerine şöyle devam etti: "Birbirimize o kadar yakınız ki… sabah kalktığımızda buradan bakıp Torosları gayet net görebiliriz. Diğer taraftan siz baktığınızda buranın Beşparmak dağlarını görebilirsiniz. Antalya'dan buraya uçuş 35-40 dakika dolayısıyla bu yakınlıklarla birlikte çeşitli farklı ilişkiler geliştirilebiliriz. İşte bütün bunlar ülkemizin geleceği bakımından umut verici projelerin hayata geçmesine vesile olabilir. Antalya'dan sizleri, tecrübesiyle, bilgisi, birikimiyle ve başarılarıyla esnaf başkanlarını, iş insanlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yakından duyduğunuz bu ilgi ve alakadan dolayı sizleri çok takdir ettiğimi belirtmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte bizlerin iş insanları da sizleri ziyaret eder. Ve bütün bu ziyaretler aramızdaki bağların daha da gelişmesine vesile olur. Bu düşünceler ile hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Biz kimiz biz büyük Türk milletinin kopmaz bir parçasıyız."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalyada 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Ayrış..

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var
Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi