'Kırmızı' uyarı verilen Antalya güne böyle başladı

11.12.2019 10:38

Meteorolojinin "kırmızı" uyarıda bulunduğu Antalya güne sakin başladı.

'Kırmızı' uyarı verilen Antalya güne böyle başladı

Meteoroloji dün Antalya için aşırı yağış uyarısında bulundu.

Yetkililerin ilk kez 'kırmızı' uyarı verdiği Antalya güne hafif yağmurla başladı. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne gelen vatandaşlar yürüyüş ve sporlarına devam etti.

Sıcaklık 13 derece

Hava sıcaklığı 13 derece ölçülürken, havanın yağış ve rüzgarsız olduğunu gören vatandaşlar sahil alışkanlıklarından vazgeçmedi. Bazı vatandaşlar dalgalı denizde yüzdü, ardından ısınma hareketleri yaptı.

Boğaçayı’nın sahille birleştiği nokta ise amatör balıkçıların adresi oldu.

"Antalya’ya belli olmaz"

Önce denizde yüzüp sonra spor yapan Fahrettin Kaymakçı, Antalya için meteorolojik uyarıyı duyduğunu ama sabah kalktığında hava iyi olunca dışarı çıkmaya karar verdiğini söyledi.

26 yıldır Konyaaltı’nda denize girdiğini anlatan Kaymakçı, “Alıştık, denize girdim çıktım yine. Dalga beni zorladı, tehlikeye girmeye gerek yok. Şu saatten sonra eve gireceğim ve dışarı çıkmayacağım. Antalya’ya belli olmaz. Antalya 4 mevsimi yaşar. Bir bakmışız fırtına bir bakmışız güneş doğar” dedi.

"Hava raporu biraz abartılıyor"

Yürüyüş yapan Nurettin Aslım, dünkü hava raporunun biraz abartıldığını dile getirerek, “Bir iklim değişikliği var. Geçen sene buralar darma duman olmuştu. Bu kez ciddi bir uyarı yapıldı önlemler alınsın diye. Bu saatlerden sonra bir yağış olabilir ama biz sporumuzu yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto