Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) Mevlüt Yeni başkanlığındaki heyetin Kırgızistan'ı ziyareti çerçevesinde yürüttüğü işbirliği görüşmeleri sürüyor. Kırgız Cumhuriyeti Devlet Televizyon ve Radyo Yayın Kurumu (KTRK) Başkanı Aliev Baktiyar Jenishbekovich, Başkan Mevlüt Yeni'ye mektup gönderdi. Jenishbekovich, işbirliğinin devamı için gönderdiği mektupta, Kırgızistan'daki toplantıda görüşülen konulara katkıda bulunulması istenildiği ifade edildi. [caption id="attachment_459578" align="alignnone" width="674"] AGC heyeti, Kırgız Cumhuriyeti Devlet Televizyon ve Radyo Yayın Kurumu'nda[/caption]

BAŞKAN YENİ'DEN RANDEVU TALİP ETTİ

Kırgız Cumhuriyeti Devlet Televizyon ve Radyo Yayın Kurumu (KTRK) Başkanı Aliev Baktiyar Jenishbekovich, gönderdiği mektupta şu cümlelere yer verdi: "Kırgız Cumhuriyeti Devlet Televizyon ve Radyo Yayın Kurumu (bundan sonra KTRK olarak anılacaktır) size en içten saygılarını sunar. İlk olarak Ülkemize ve kurumumuza yaptığınız nazik ziyaret için size ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Türk heyetinin diğer üyelerine teşekkür ederim. 24 Haziran 2021'de sizleri KTRK'da ağırlamak benim için bir onurdu ve büyük bir zevkti. Toplantı çok verimli geçti ve umarım sizin için ilginç olmuştur. Bu mektupla, kurumlarımız ve dost ülkeler arasında kültür, turizm ve bilgi desteği alanlarında uzun vadeli işbirliği inşa etme yönünde önemli bir misyonun yerine getirilmesinde Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile işbirliğine duyduğumuz ilgiyi ifade etmek istiyorum. Ayrıca Kırgızıstan'da turizmin tanıtılmasında Türkiye'yi ve özellikle Antalya'desteklemekten mutluluk duyuyoruz Müzakerelerimizin devamında, toplantımızda önerilen ve konuşulan, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, sizin de bu konular üzerinde katkıda bulunmanızı rica ediyorum: 
  • Antalya'daki konuk TV paketine "Ala-Too 24" haber kanalını dahil etme imkanı (Antalya'daki otellerin genel müdürleri ile görüşmek).
  • Türkiye'nin Kırgızistan'da ve Kirgizistan'da Türkiye'nin kültürel ve turistik tanıtımı alanında işbirliği. Ortak televizyon ve radyo yayınlarının üretimi.
  • Çocuk, belgesel ve eğlence kontentleri. Kontent önerim programlara katılım (TV dizileri, çizgi filmler vb.) Birlikte forum düzenlemek
Çalışanlar arasında tecrübe değişimi ve KTRK'nin çalışanları için staj yapma olanakları. Bu bağlamda. KTRK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Sayın Nazik Conoeva ile yukarıdaki alanlarda işbirliği geliştirme olasılığım sizin için uygun olan herhangi bir zamanda görüşüp ve yukarıdaki konular üzerinde konuşmanızı rica ediyorum." Yapılan görüşmeler neticesinde KTRK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Nazik Çonoeva'nın Türkiye'ye geleceği öğrenildi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.