Kıbrıs AGC Başkanı Mevlüt Yeni'yi unutmadı

28.09.2021 22:56

Antalya haber... Dün Su Ote'de düzenlenen Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Basın Ödüllleri Töreni'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcileri de katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun telgraf gönderdiği gecede, AGC Başkanı Mevlüt Yeni'ye, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş sözlerinin yer aldığı tablo ile 1581 yılında üretilen orjinal bir serinin seyyah matarası hediye edildi.

Kıbrıs AGC Başkanı Mevlüt Yeni'yi unutmadı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ödül törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Cem Topçu ve  KKTC Antalya Başkonsolosluğu Eğitim ve Kültür Ataşesi Mehmet Kortay ile KKTC Antalya Turizm Bakanlığı Turizm Temsilcisi Nazmi Pınar da katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar geçtiğimiz aylarda AGC'yi ziyaret etmişti

CUMHURBAŞKANI TATAR'DAN KUTLAMA MESAJI

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gönderdiği mesajda, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin bu önemli etkinliğine New York'ta Kıbrıs konusuyla ilgili temaslarda bulunmam nedeniyle katılamıyorum. Her zaman ulusal Kıbrıs davamıza destek olan, yanımızda duran Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin çalışmalarını takdirle izlemekte olup, Başkan Mevlüt Yeni ile tüm değerli üyelerine sevgi, saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum. New York'ta Anavatan Türkiye'nin de desteğiyle KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini koruma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz. Cenevre'de ilk kez müzakere masasına koyduğumuz egemen ve Anavatan Türkiye tarafından da desteklenen eşit iki ayrı devletin varlığına dayalı çözüm önerimizden geri adım atacak değiliz. Kıbrıs'ta iki ayrı halk, iki ayrı devlet vardır. En büyük güvencemiz Anavatan Türkiye'nin garantörlüğü ile Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığıdır. Bunlardan vazgeçmemiz de mümkün değildir. Federal temele dayalı bir anlaşmanın mümkün olmayacağı gerçeği ortada dururken, Kıbrıs'ın ve bölgenin yararına olacak en gerçekçi çözüm eşit egemen iki ayrı devletin varlığına dayalı çözümdür. Hedefimiz Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmaya ulaşmaktır. Temennim, Rum tarafının uzlaşmaz tutumuna son vermesi ve anlaşmaya yanaşmasıdır. Bir kez daha belirtiyorum; Devletimizden, egemenliğimizden vazgeçmeyeceğiz, Rum'un azınlığı olmayacağız. Ulusal davamızda her zaman yanımızda duran Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin yöneticileri ile tüm üyelerini en içten duygularımla bir kez daha selamlıyorum” ifadeleri yer aldı.

BAKAN ATAOĞLU: GÖNÜL BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise gönderdiği mesajda şunları söyledi: "Başarı gazetecilerin ödüllendirildiği bu anlamlı etkinlikle ilgili nazik teklife teşekkür ederim. Genç gazetecileri teşvik eden, emektar gazetecileri ise onurlandıran bu anlamlı etkinlikte Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'nin bir bayrak değişiminde gönüllü ayrılacağını öğrenmiş bulunmaktayım. Her platforma Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtımı için gerek şahsının gerekse Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin bugüne kadar göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim. Sayın Yeni daima Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında köprü olmuş ve bununla kalmayarak dünyada farklı coğrafyalarda gerçekleşen organizasyonlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden mutlaka temsilcilerinin olmasını olağan sağlamıştır. Eminiz ki kurumsal bir yapıya sahip olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin bundan sonra da bütün yönetimleriyle gönül birliğimiz devam edecektir. Bu gecenin gerçekleştiği Dünya Turizm Günü nedeniyle tüm turizm emekçilerini selamlıyorum. Türkiye'nin turizm başkenti Antalyamız ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizm alanında yürüttüğü başarılı projelerin devamını diliyorum."

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Mevlüt Yeni

SEYYAH MATARASI HEDİYE EDİLDİ

Mesajların yayınlanmasının ardından KKTC Antalya Turizm Temsilcisi Nazmi Pınar, Başkan Mevlüt Yeni''nin milenyum Seyyah-ı, günümüzün modern seyyah-ı olduğunu Almanya'dan, Çin'e, Rusya, KKTC ve Azerbaycan dan AB ülkelerine bir çok gezi de işbirliği yaparak dostluklar inşaat ettiğini söyleyerek Kıbrıs Postası sahibi Polat Alper ile Kıbrıslı gazeteciler adına 1581 yılında üretilen orjinal bir serinin sınırlı sayıda yeniden üretilen seyyah matarası ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın, "Hayatta hiçbir zaman yalpalamayacaksın, düşüncelerinde bir ileri bir geri adımlar atmayacaksın, her dönemin adamı değil, her dönem adam olacaksın” sözünün yer aldığı bir tabloyu hediye etti.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı
Serik Belediyesi'nden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava!

Serik Belediyesi'nden Kültür ve Turizm..

Serik Belediyesi'nden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava!
Son dakika: Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu

Son dakika Eski Spordan Sorumlu Devlet..

Son dakika: Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu
ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok

ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çan..

ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok