Kepez Belediyesi'nin bütçe başarısı

04.05.2023 22:13

Antalya haber...Kepez Belediyesi’nin 2022 yılı gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 98.36, gider bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 94.45 olduğunu açıklayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu başarı hepimizin başarısıdır” dedi.

Kepez Belediyesi'nin bütçe başarısı

Antalya haber...Kepez Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında 2’si önerge olmak üzere toplamda 22 gündem maddesi görüşüldü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Nisan 2023 Aylık Olağan Toplantısında alınan kararların görüşülmesi ve oylanmasının ardından, Mayıs toplantısında, 2022 yılı taşınır hesap ile 2022 yılı bütçe kesin hesabı görüşülerek, onaylandı.

AK Parti, CHP ve MHP grup sözcülerinin, bütçe ile ilgili olumlu görüşlerini dile getirmelerinin ardından söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Başkan Tütüncü, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bugüne kadar getiren bütün büyüklerimizi saygı ve hürmetle anıyorum.” dedi.

BEŞ YILDIZLI PEKİYİ

2022 yılı bütçe kesin hesabı hakkında görüşlerini belirten Başkan Tütüncü, “ Bütçeler hedef, kesin hesaplar sonuçtur. 2022 yılında ortaya koyduğumuz hedeflerin gider bütçesinde gerçekleşme oranı yüzde 94,45, gelir bütçesinde gerçekleşme oranı yüzde 98.36’dır. Belediye bütçelerinin yüzde 70 ve üzerindeki gerçekleşmeleri beş yıldızlı pekiyi demektir. 2009 yılında göreve geldiğimizde gelir bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 49, 35’di. Biz ertesi yıl yüzde 71’e, 2011’de yüzde 84’e ve bazı yıllarda da hedefimizin de çok üzerine çıktık.” dedi.

14 YILDIR BORÇSUZ BELEDİYE

Kesin hesap gider cetveline bakıldığında da faiz gider hanesinin sıfır olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, “Bu şu demek oluyor. Borçsuz bir belediyeyiz. Borçsuz bir belediyeyi yıllar içerisinde var edebilmek bizim için çok önemli bir gelişmeydi. 2009 yılında gerçekleşen bütçenin yarısı kadar borcu olan bir belediyeyken, 14 ay içinde belediyeyi borçsuz bir belediye haline getirmiş olmak ve bunu bugüne kadar sürdürebilmiş olmak son derece önemli bir başarıydı. “ diye konuştu.

YATIRIM ODAKLI BÜTÇE

Belediyenin bütçe yatırımlarına da değinen Başkan Tütüncü, “Belediye bütçelerinin yüzde 40’ı yatırıma ayrılmışsa yatırımcı bir belediyedir. 2022 kesin hesabına baktığımızda bu oranın altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu rakam yüzde 53’dür. Kepez Belediyesinin bütçesi bu yılda geçmiş yıllarda olduğu gibi yatırım odaklı bir bütçe olmuştur. Yatırımların da yüzde 93’ünü gerçekleştirmiş durumdayız. “dedi.

70 MİLYON 156 BİN TL. TEK KALEMDE ÖDENDİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, EYT kapsamında 205 belediye personelinin emekli olduğunu da bildirdi. Emekliye ayrılan personelin 70 milyon 156 bin TL. kıdem tazminatları ve izin paralarının tek kalemde ödendiğini belirten Başkan Tütüncü, “14 yıl boyunca maaş, ikramiye, özendirme, fazla mesai, kıdem ve izin paralarının alın teri kurumadan ödemek en büyük önceliğimiz oldu. “diye konuştu.

Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin toplu sözleşme dönemlerinin zam şampiyonu ve banka promosyonlarında  birincisi olduğunu da sözlerine ekledi.

DOKUMA’YI ŞEHRE KAZANDIRDIK

Kepez Belediyesi’nin emekli olan personele ikramiye ve izin paralarını tek kalemde ödeme başarısını, 2017’de aynı performansla Dokuma sürecinde sergilediğini belirterek, “O dönemin parasıyla 50 milyon TL’yi tek kalemde ödeyerek, Dokuma’yı bu şehre kazandırdık. Belediye bütçesini her türlü ihtiyaca hazır halde tutarsanız kazanan şehrin insanı oluyor. “ dedi.

KEPEZ MECLİS GÜNDEMİ

Afet İşleri Müdürlüğü kurulması mecliste oy birliğiyle kabul edildi. AESOB tarafından sunulan (Genç Antalya-M)  Projesine Kepez Belediyesi’nin ortak olması meclisten geçti. İlçe sınırları içerisinde meydana gelebilecek muhtelif afetlere acil müdahale edebilmek amacıyla Kepez Belediye ile AKUT Antalya ekibi arasında karşılıklı işbirliği protokolü yapılması hususunda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye yetki verildi. Mecliste alınan bir kararla Varsak Bölgesi yerlilerinin atalarından Mehmet Ayazgök ismi Demirel Mahallesi 2016 sokak üzerindeki parka verildi. Şelale Mahallesinde imar planında pazar yeri olarak belirtilen ve mülkiyeti Kepez Belediyesine ait olan alana açık pazar kurulması da oy birliği kabul edildi. Düdenbaşı Mahallesi Demirgül cami etrafındaki park alanı içerisine Antalya Şanlı Urfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortak proje kapsamında semt evi yapılmasına karar verildi.  Varsak Şelale Mahallesinde İbrahim Gündoğdu parkı içerisinde Aile Sağlığı Merkezine yer taksisi yapılması konusunda oy birliğiyle meclisten geçti.  Kepez Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında Antalya Millet Ormanı işbirliği protokolü imzalanması ve belediye başkanına yetki verilmesi hususu da meclis gündemine önerge olarak taşındı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem! Uyku apnesi testini geçemeyen trafiğe çıkamayacak

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem..

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem! Uyku apnesi testini geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Antalya'da 3 gündür aranan genç derede ölü bulundu

Antalyada 3 gündür aranan genç derede ..

Antalya'da 3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal