Kepez Belediyesi'nden 30 kilometre bisiklet yolu

17.04.2023 15:11

Antalya haber...Kepez Belediyesi'nin, 'hareketli ve sağlıklı bir yaşam' sloganıyla başlattığı bisiklet yolu projesinin güzergâhı 30 kilometreye ulaştı. Belediye hizmet binasıyla Antalya Bulvarı arasında oluşturulan ve 11 mahalleden geçen güzergâhla ilçe sakinlerine güvenli bisiklet sürme imkânı sunuluyor.

Kepez Belediyesi'nden 30 kilometre bisiklet yolu

Antalya haber...Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, ilçe sakinlerine sözü olan bisiklet yolu projesinin bu dönem için planlanan güzergâhı tamamlanma aşamasına geldi. Bisiklet yolu projesi, Kepez Belediyesi binasının bulunduğu Teomanpaşa Mahallesi ile Antalya Bulvarı arasında planlandı.

Bisiklet yolu, 11 mahalleden geçiyor. Bisikletin kent içinde ulaşım aracı olarak benimsenmesini ve güvenli bisiklet sürme ortamı oluşturulmasını amaçlayan projenin Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi'ndeki bölümü de inşa ediliyor.

ZEYTİN DALI ŞEHİTLERİ CADDESİ'NE BİSİKLET YOLU

Göçerler Mahallesi'ndeki Antalya Şehir Hastanesi ile Antalya Bulvarı arasında ulaşımı sağlayan caddede, 3 bin 450 metre uzunluğunda bisiklet yolu oluşturuluyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bisiklet yolu güzergâhı, gidiş yönünde yolun sağ tarafında yol platformu ile yaya kaldırımı arasında çift yönlü olarak planlandı. Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi'ndeki bisiklet yolunun 2 bin metrelik bölümü tamamlanırken, 1450 metrelik kısmı ise önümüzdeki günlerde bitirilecek.

BİSİKLET YOLU 11 MAHALLEDEN GEÇİYOR

Kepez bisiklet yolu, Santral Mahallesi 3281 Sokak ve Kepez Mahallesi 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi bölümleri yapıldıktan sonra Antalya Bulvarı'ndaki Büyükşehir Belediyesinin bisiklet yolu ağına bağlanacak. Böylelikle Kepez Belediyesi ile Antalya Bulvarı arasında 11 mahalleden geçen 24 bin 410 metre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edilmiş olacak. İlçe sakinlerine güvenli ortamda spor yapma imkânı sunan bisiklet yolu projesi, Teomanpaşa, Düdenbaşı, Mehmet Akif Ersoy, Hüsnü Karakaş, Gazi, Çankaya, Duacı, Göçerler, Santral ve Kepez mahallelerini kapsıyor.

Daha önce de Baraj, Beşkonaklılar, Gündoğdu mahalleleri ile Dokuma bölgesindeki Ziya Gökalp Caddesi'ne 5950 metre uzunluğunda bisiklet yolu kazandırılmıştı. Böylece Kepez ilçesinde bisiklet yolu ağı 30 bin 360 metreye ulaşmış oldu.

TÜTÜNCÜ: HAREKETLİ YAŞAM İÇİN BİSİKLET YOLU

Projeyle ilgili açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımı teşvik etmek amacıyla bisiklet yolu projesine özel önem verdiklerini söyledi. Başkan Tütüncü, ilçede bisiklet yolu ağını 30 kilometreye çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kepez'de daha çok kişi bisiklet kullansın, daha çok kişi hareket etsin istiyoruz. Asrımızın en önemli problemlerinden birisi olan hareketsizliğe dayalı sağlık sorunları hepimizi tehdit ediyor. Dolayısıyla bisiklet yolu, ulaşıma, sağlığa ve çevreye iyi gelecek muhteşem bir proje oluyor. Bisiklet yolu ağımız 30 km oldu. Yetmez. Bu sayıyı daha da yukarılara çıkaracağız" ifadesini kullandı.

GÜVENLİ BİSİKLET YOLLARI

Fen İşleri Müdürlüğü, bisiklet kullanıcılarının can güvenliğini korumak ve bisiklet yolunu araç yolundan ayırmak için bisiklet yolu güzergâhına dubalar yerleştirdi. Yine dubaların araç yolu tarafına 75 cm genişliğinde emniyet mesafesi oluşturuldu. Fark edilebilirliği artırmak amacıyla da bisiklet yolunun zemini maviye boyandı. Çift şeritli bisiklet yollarının genişliği 220 cm, tek yönlü bisiklet yollarının genişliği ise 110 cm olarak yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü, bisiklet yollarında güvenliği sağlayacak trafik işaret ve işaretlemeleri de gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl ilçedeki bisiklet yollarında, 'Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı' düzenlenmişti.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi