Kemer'de ihale tartışması! AK Partili Başkan Minta'dan Necati Topaloğlu'na eleştiri yağmuru!

12.05.2022 19:36

Antalya haber... Göynük Atatürk Kapalı Spor Salonu, yapılması planlanan yeni Kemer Belediye Hizmet Binası için çekilen kredi, Mustafa Ertuğrul Aker ve Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen ihaleler ve Deniz Caddesi üzerinde yeniden kurulmaya başlanan pazar yerleri ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu sert bir dille eleştirdi.

Kemer'de ihale tartışması! AK Partili Başkan Minta'dan Necati Topaloğlu'na eleştiri yağmuru!

Antalya haber...  AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Minta, ilçede sezonun kısa olması nedeniyle özellikle spor salonlarının önemine vurgu yaptı. Geçtiğimiz kış aylarında spor salonlarında yapılan organizasyonlar sayesinde 20 bin sporcunun Kemer’i tercih ettiğine dikkat çeken Minta, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün artan talep karşısında ilçe merkezinde bulunan spor salonunun yetersiz olduğunu ve ücret karşılığında Göynük’te bulunan spor salonunu geçtiğimiz aylarda kiralayamadığını belirtti. Aynı spor salonunun geçtiğimiz günlerde de yapılan aylık meclis toplantısında bir firmaya kiraya verilmesinin görüşüldüğünü hatırlatan Minta, Cumhur ittifakı meclis üyelerinin koymuş olduğu irade sayesinde spor salonunun belediyenin bünyesinde kaldığını söyledi. Spor salonu için meclis üyelerine teşekkür eden Minta, “Başkan Necati Topaloğlu ondan sonrada hemen çark etti ve vermekten vazgeçti. Zaten muhtemelen verse de öbür yaptığı ihalelerdeki gibi şartnameye bir şeyler koyardı. Mesela bir otelci olması gerekir ya da sahille ilgilenen otelci bir arkadaş olması lazım gibi şartnameyi hazırlatıp adrese teslim bir ihale yapardı diye düşünüyorum. Allah’tan meclis üyelerinin duyarlılığı sayesinde bu iş şimdilik rafa kalktı” diye konuştu.

‘OTELCİLERLE YÜZ YÜZE İŞ YÜRÜTMEYE ALIŞMIŞ’

Kemer Gözcü Gazetesi'nden Şüheda Partal'ın haberine göre Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyesi Hakan Tuncer’in spor salonu ile ilgili Başkan Necati Topaloğlu’na soru yönelttiğini de hatırlatan Minta, “Topaloğlu, ‘Hakan bey devlet işleri böyle yürümez. Devlet önce belediye başkanıyla bir görüşürsün ondan sonra’ diyor. Sayın Topaloğlu sen alıştın böyle otelcilerle yüz yüze iş yürütmeye. Devletle iş belgeyle olur belgeyle, bunu bir kafana yaz. Öyle yüz yüze görüşmeyle, alavereyle dalavereyle devlet yönetilmez. Tabi sen alıştın otelciyle iş adamlarıyla yüz yüze oturup iş götürmeye, sen onu da öyle zannediyorsun. Ne yapacaktı spor müdürü? yazmış adam yazıyı müsaitse ver. Kemer’i düşünüyorsan ver. Niye gelip seninle görüşecek? Spor müdüründen de başka bir talebin mi vardı da gelip görüşmedi diye bozuluyorsun. Böyle bir belediye yönetilmez, böyle bir memleket yönetilmez. Allah aşkına ilk defamı belediyeyi yönetiyor” dedi.

‘ÇEKİLEN KREDİ NEDEN FAİZE YATIRILDI?’

Kuzdere Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni belediye binası konusuna değinen Minta, “Biliyorsunuz seçim zamanında Sayın Topaloğlu ve ekibi Kuzdere Mahallesi’nde belediye binası yapacağız diye bir sözleri vardı. Geçtiğimiz yılın sanırım 12’inci ay gibiydi Belediye Meclis Gündemine aldılar bunu. Bizim meclis üyemiz Semih Özdemir arkadaşımız da gündemi getirdi. Gündem maddelerine bakarken Belediye binası ile ilgili olan maddeye ‘evet’ demeleri gerektiğini söyledim. Çünkü Sayın Topaloğlu bunu zaten yapamayacak öyle de bir imkanı yok, sadece meclisin buna ‘hayır’ demesini bekliyor. Kuzdere’deki vatandaşlara siyaset yapabilmek için gündeme getiriyor ki; ‘arkadaşlar ben yapacaktım ama meclis üyeleri engelledi’ diyecekti. Fakat bunu meclis üyesi arkadaşlarımızın toplantıda ‘evet’ demesinin ardından yapacaklarını engellemiş olduk. Sayın Topaloğlu yetkiyi aldı ve aynı zamanda kredi çekme yetkisi de verildi bunun için. Fakat meclis toplantısından 3 gün geçmesine rağmen belediye başkanı ‘maliyetler arttı, maliyetler şöyle oldu böyle oldu’ demeye başladı. Sayın Topaloğlu zaten maliyetler 12’inci aya kadar artacağı kadar artmıştı. Yani bunu bile bile sırf tribüne oynamak için bunu meclise getirmişti. İşin asıl önemli noktalarından bir tanesi ise ‘maliyetler arttı’ diyen Sayın Topaloğlu, Aralık ayının 27’sinde gidip Vakıfbank’tan meclisten almış olduğu yetki ile kredi çekmiş. İşin enteresan yanı ise çektiği krediyi 12 ay vadeyle aynı bankaya yatırmış. İnanın bu olay Nasrettin Hocanın gülmek için okuduğumuz kitaplarında bile yoktur. Sanırım bu da Kemer’in şansı herhalde, Kemer’in de bir Nasrettin’i var yani onu da buradan söylemek istiyorum. Sokaktaki insanlar buna gülüyor. Bu kredi çekilip 12 ay faizle bankaya niye atılır. Ben soruşturdum, kredinin 90 ila 100 bin lira arasında dosya açma maliyeti varmış. Bir de 12 ayda buraya faiz ödeyeceksin. Bu faizi kim karşılayacak? Sayın Topaloğlu, burası karcı Osman’ın karlama tezgahı değil, yönettiğin yer Kemer Belediyesi. Allah aşkına kendine gel, böyle komik bir duruma ne kendini ne de Kemerliyi düşür. 300-500 bin lirayı buluyor bunun maliyeti, sen bu krediyi ne diye çekip faize atıyorsun? Sonuçta bu paralar belediyenin kasasından çıkıyor. Senin yönetim anlayışını kınıyorum” dedi.

‘İTİRAF ETMİŞTİR’

Kemer Belediyesi tarafından yapılan ihalelere de dikkat çeken Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, 2019 yılında Mustafa Ertuğrul Aker Parkı (Olbia)’da yapılan ihalenin şartnamesinde yer alan iki maddenin neden konulduğu konusunda Başkan Necati Topaloğlu’na 3 kez sorular yönelttiğini belirtti. Bu maddeleri de hatırlatan Minta, ihaleye giren firmanın 7 milyon lira cirosunun olması ve 15 tane sigortalı çalışanı olması gerektiği ile ilgili maddeler olduğunu söyledi. Minta, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Topaloğlu’na sordum dedim ki bu maddeyi koyarak belediyenin hangi menfaatini korudunuz? Belediyeye hangi menfaati sağladınız? Bu maddeyi buraya neden koydunuz? Gerçekten haklı bir sebebiniz varsa ben çıkıp özür dileyeceğim diyorum. Haklı sebebiniz de yoksa derhal bu ihaleyi fes edin, o belediyenin kasasına uzanan eli oradan çekin diye üç defa sordum ama hiçbir cevap alamadım. Fakat Cumhur ittifakı meclis üyemiz sayın Hakan Tuncer bunu mecliste sordu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Topaloğlu mecliste yaptığı açıklamada, evet bu ihaleyi yapmakla belediyenin kasasına el uzandığını, belediyenin kasasından birilerinin Kemer halkının parası olan o parayı aldığını itiraf etmiştir.”

‘KEMER HALKININ PARASINI SİZE YEDİRMEYECEĞİZ’

“Kemer Belediyesi’nin tarihinde hiçbir ihale şartnamesinde, şu kadar cirosu olacak, şu kadar eleman çalıştıracak gibi böyle adrese teslim bir ihale şartnamesi yok” diyen Minta, “Sen insanların önünü kesiyorsun, ihaleye sokmuyorsun. Bir sürü şart arıyorsun ondan sonra adam devrederken hiçbir şart aramıyorsun ve devrediyorsun. Ondan sonrada tutup utanmadan, sıkılmadan, biz bunu fark ettik bundan sonra böyle bir ihale olmayacak diyorsun. Kardeşim iptal edeceksin iptal. Kemer halkının parasını size yedirmeyeceğiz. Midenize gitse de, söküp alacağız bunu bilin. Bak Sayın Topaloğlu son defa söylüyorum, bir tarafta onurun gururun Kemer halkının parası, bir tarafta da rant yiyiciler, ikisinden birisini tercih edeceksin. Eğer ilk söylediğimi tercih ediyorsan bu ihaleyi iptal edeceksin etmiyorsan da sonuna kadar bununla mücadele edeceğiz. Zaten bütün hazırlıklarımı yaptım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca bu açıklamamın da suç duyurusu olarak kabul edilmesini istiyorum. Kemer halkının parasını yedirtmeyeceğiz size bunu bilin bu kadar net söylüyorum” şeklinde konuştu.

‘UTANMADAN SIKILMADAN BİR DAHA OLMAYACAK DİYOR’

‘Bir daha böyle bir ihale olmayacağını’ söyleyen Belediye Başkanı Topaloğlu, son olarak Bayram öncesinde Atatürk Parkı’nı ihaleye çıkarttığını belirten Minta; “Şartnamede 2021 yılında 5 milyon lira şirketin cirosu olacak. 2021 yılında ortalama aylık bazda 10 tane sigortalı eleman çalıştıracak diye. Daha yeni yaptın utanmadan sıkılmadan bir daha olmayacak diyorsun. Bu kadar aymazlık, bu kadar düzenbazlık olabilir mi? Ama adam haklı, adamın şuan belediyenin hiçbir yerinde imza yetkisi yok. Hepsini devretmiş sadece gidip görüşmeleri yapıyor” dedi.

"PAZAR YERLERİ 25-30 BİN LİRAYA SATILDI"

Son olarak ise pazar yeri konusu hakkında konuşan Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta; “Pazar yerinde kura çekilerek ‘vatandaşa pazar yeri dağıttık’ dediler. Fakat şimdi öğrendiğimize göre Barlar Sokağının önü kuranın dışında tutulup, sonradan eklenmiş. Aşağı yukarı 40 adet yer duyumlarımıza göre 25-30 bin liraya pazarcı esnafına satıldı. Sayın Topaloğlu, gerçekten eğer bu böyleyse kurasız orası yapıldıysa ve ‘biz para mara almadık’ diyorsan bu pazardaki kura çekimini iptal edin lütfen. Herkesi bu yapacağınız kura çekimine sokun. Eğer sokmuyorsanız da çok net söylüyorum oradaki sonradan giren 40 tane pazar yerinin parasını sen ve avanelerin aldı. Bu kadar net söylüyorum. Bunu iptal etmiyorsanız demek ki, bunu kabul ediyorsunuz. Bu parayı siz aldınız. Hep senin söylediğin bir şey var, ‘gidin savcılığa’ diyorsun. İtirazın varsa da git savcılık orada şikayet et. Ben bunların hepsini belgeyle konuşurum. Bende yalan yok. Her şey ortada. Artık yeter. Kemer sizin çiftliğiniz değil. Böyle bir şey yok, bu milletin umutlarını çaldınız. Biz Kemer’i daha iyi yöneteceğiz dediniz, şimdi çıkıyorsunuz eskiden böyle değil miydi diyorsunuz. Kardeşim zaten eskiyi tasvip etmedik ki. Eski zaten yanlıştı. Kemer halkı yanlış dedi sizi getirdi. Sizin ne farkınız var bunlardan şimdi. Bu milletin başında, tüyü bitmemiş çocukların hakkını yedirtmemek bizim boynumuzun borcu. Cumhur ittifakı olarak, sonuna kadar bu işlerin peşindeyiz, sonuna kadar takipçiyiz” diye konuştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük