İŞ YERLERİNE GEÇİCİ RUHSAT

02.06.2017 18:00

KEMER Belediyesi'nin haziran ayı meclisinde Ulupınar Mahallesi Çıralı Sokak'taki tapusuz işyerlerine güvenlik gerekçesiyle imar çalışması tamamlanıncaya kadar geçici işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi kabul edildi.

İŞ YERLERİNE GEÇİCİ RUHSAT

Kemer Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. 9 gündem maddesinin karara bağlandığı meclis öncesi 16 şehit için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Belediyenin oto atölyesinde çalıştırılmak üzere 21 aylık işçi alımı yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. Bu sırada gündeme gelen işçilerin maaşları ile ilgili eleştirileri cevaplandıran Başkan Mustafa Gül, "Bir işçimizin bile alacağı yoktur. Bu söylentileri yayanları kınıyorum" dedi.

 

BELEDİYENİN 45 MİLYON ALACAĞI VAR

 

Gündemde yer alan Yeşil Kemer Spor Kulübü Derneği'nin tahsis süresi uzatımı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da kabul edildi. Bu madde görüşmelerinde belediye alacakları ile ilgili bilgi veren Başkan Gül, "Geçen yıl turizmde yaşanan kriz nedeniyle tahsilatlar adeta durdu. Düzenli vergisini ödeyen büyük tesisler bile ödeme yapamadı. Alacaklarımız 61 milyon liraya ulaştı. Bu yıl mayıs ayında alacaklarımızın 16 milyon lirasını tahsil ettik. Şu an 45 milyon lira alacağımız var. Turizmdeki gelişmeler olumlu. Haziran ayının daha iyi geçeceğini umuyoruz" diye konuştu.

 

ŞEHİDİN ADI YAŞAYACAK

 

Antalyalı Şehit Muhammet Oğuz Kılınç'ın adının Merkez Mahallesi 44 ile 45'inci adaların arasındaki sokağa verilmesine oybirliğiyle karar verildi. Ayrıca Arslanbucak Mahallesi'nde çatılarda mevcut olan 80 santim parapet yüksekliğinin 120 santim olarak uygulanması da kabul edildi.

 

ÇIRALI'YA MÜJDE

 

Kemer Belediye Meclisi aldığı bir başka kararla Çıralı'nın önemli bir sorununu çözüme kavuşturdu. Beldibi Ulupınar Mahallesi Çıralı Sokak'ta bulunan tapusuz işyerlerine güvenlik gerekçesi ile imar çalışması tamamlanıncaya kadar geçici işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi konusu Ak Partili meclis üyelerinin çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Gül, Çıralı'daki işletmecilerin çalışma ortamının rahat olması için böyle bir talebin geldiğini ve kendilerinin de olumlu karşıladığını vurguladı.

 

İŞLETMECİLERDEN GÜL'E TEŞEKKÜR

 

Meclis toplantısının hemen sonrasında Başkan Mustafa Gül'ü ziyaret eden Çıralı'daki işlemeciler kendisine ve meclis üyelerine teşekkür etti. Ruhsat sorunlarının çözülmesiyle büyük bir rahatlama yaşadıklarını kaydeden Ulupınar Mahalle Muhtarı Habip Altınkaya, "Çıralı'daki önemli bir sorun böylece çözülmüş oldu. Yakın ilgisinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Başkan Gül de "Ak Partili üyelerin muhalefetine rağmen böyle bir karar alarak Çıralı turizmine önemli destek verdiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

 

KEMER, (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto