Binlerce kediye ev sahipliği yapan ve hayvan sever dostlar tarafından oluşturulan kedi evleri 2.5 yılın ardından bulunduğu yerden kaldırıldı.

Antalya’yı ziyaret eden turistler büyük bir heyecan ve coşku ile karşıladıkları bu yer ile ilgili yüzlerce fotoğraf karesi paylaşarak Antalya’nın tanıtımına katkıda bulunmuşlardı.

Şehir merkezini ziyaret eden tur operatörleri rehberler aracılığı ile bu alana getirilmekte, yabancı ülke ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken bu alanın tanıtımını sağlamaktaydı.

Anıtlar Kurulu ve Muratpaşa Belediyesince alınan karar gereği artık kedi evleri tarihe karıştı.

Karınlarını doyurdukları yere geldiler

Öte yandan akşam olduğunda sıcak yuvalarında uyuyan kediler karşılaştıkları bu manzara karşısında alışkanlıklardan vazgeçemeyerek yine karınlarını doyurduklarını yere geldi.

Yemeklerini yiyen kediler uyuyacak yer bulamayınca korkulukların üzerinde, sur diplerinde ve gölgelik alanlarda kendilerine sıcak yer bulmaya çalıştı.

Yaklaşan kış mevsiminin kediler için zor geçeceğini belirten hayvanseverler, bu alanın Antalya’nın bir sembol yeri haline geldiğini ancak bir türlü ayakta kalması için gerekli çalışmaların sağlıklı bir şekilde yapılmadığını belirttiler.

Kedi evleri ile ilgili projesi çizilmiş, ancak gerçekleştirilmesi bir türlü mümkün olmamıştı.

Bu arada kedi evlerinin kalkmaması için toplanan 3 bin imza ne anıtlar kurulu ne de Muratpaşa Belediyesi tarafından önemsendi.