KAŞ'TA DARP EYLEMİ

08.06.2017 17:00

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde belediyede görevli mühendis Hakan Kılıç'ın darp edilmesine tepki için Tüm-Bel-Sen tarafından eylem yapıldı.

KAŞ'TA DARP EYLEMİ

Kaş Belediyesi'nde görevli mühendis Hakan Kılıç'ın önceki gün Kaş Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda kimliği belirsiz 2 kişi tarafından darp edilmesi Tüm-Bel-Sen tarafından protesto edildi. Hakan Kılıç'ın üyesi olduğu Tüm-Bel-Sen tarafından Kaş Belediyesi önünde düzenlenen eyleme CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Kaş Belediyesi çalışanları, Eğitim-Sen Kaş Şubesi üyeleri, Kaş Demokrasi Platformu üyeleri ve vatandaş katıldı.

Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, rant ve yağma hesapları içinde olanların Kaş Belediyesi Emlak İstimlak  Müdürlüğü'nde inşaat mühendisi olarak görev yapan Hakan Kılıç'a saldırmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Karakurt, "Hakan Kılıç arkadaşımız valilik ve kaymakamlık makamları tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Kaş Belediye Başkanlığı tarafından 03.05.2017 tarihinde görevlendirilmiştir. Soruşturmaya konu olan 3'üncü derecede doğal SİT alanında ve Çukurbağ Yarımadası 98 ada ve 7 parselde bulunan yapıların İmar Kanunu ve mevzuatına uygun olup olmadığı tespitinin yapılması istenmiştir. Hakan Kılıç arkadaşımız hazırladığı raporu 15.05.2017 tarihinde başkanlık makamına teslim etmiştir. Raporda soruşturmaya konu olan parsellerdeki yapılara, usulsüz olarak tadilat ruhsatı ve iskan ruhsatı verildiği, yapıların İmar Kanunu'na aykırı olduğu bildirilmiştir" dedi.

Darp olayının yaşandığı binada birçok kumu kurumu olmasına rağmen, güvenlik elamanı ve güvenlik kamerası olmamasının manidar olduğunu kaydeden Karakurt, "Arkadaşımız Kaş Belediyesi Ek Hizmet Binası merdivenlerinde, kimliği belirsiz iki kişi tarafından darp edilmiştir. Arkadaşımız hemen polis çağırmış, ardından polis nezaretinde Kaş Devlet Hastanesi'ne giderek rapor almıştır. Öğrendiğimize göre arkadaşımıza saldıran kişiler önceden bölgede dolaşmışlar, keşif yapmışlardır. Kısacası bu saldırı planlıdır. Olayın üzücü yanı ise arkadaşımız Hakan Kılıç'ı, Kaş Belediye başkanının olaydan 15 saat sonra aramasıdır. Belediye başkanının koruması gerektiği memuruna sahip çıkmakta bu kadar gecikmesi düşündürücüdür. Hakan Kılıç'a ve Kaş'taki duyarlı kesimlere bu saldırı ile gözdağı verilemeye çalışılmakta. Bu rapora rağmen, bu usulsüzlüğü yapan belediye görevlileri hakkında hiçbir işlem yapılmaması, altında imzası bulunan kişinin İmar ve Şehircilik müdür yardımcısı iken, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne atanması ayrıca düşündürücüdür. Bu tehdit ve saldırı bizleri yıldıramayacak. Arkadaşımıza sonuna kadar destek vereceğiz. Kaş'ın talan edilmesine karşı mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Basın açıklamasının sonunda Kaş Demokrasi Platformu adına dönem sözcüsü Kadriye Hacımusaoğlu da bir konuşma yaptı. Kaş'ta imar oyunları oynandığını savunan Hacımusaoğlu, Kaş'ın korunması için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto