Prof. Dr. Havva İşkan Işık paylaştı: Patara'nın maketi tamamlandı

27.10.2020 19:08

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, antik kentin birebir ölçeklendirilmiş maketinin tamamlanarak karşılama merkezine yerleştirildiğini açıkladı.

Prof. Dr. Havva İşkan Işık paylaştı: Patara'nın maketi tamamlandı

Patara antik kentinin 2 bin yıl önceki görüntüsünü yansıtan maket tamamlanarak yerine konuldu. Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, maketin antik kentin birebir ölçeklendirilerek yapıldığını söyledi.

Birebir ölçeklendirilmiş modeli 

Prof. Dr. Havva İşkan Işık, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, maketin Patara’daki karşılama merkezine getirilerek yerine konulduğunu söyledi.

Işık, “Çok güzel bir çalışma oldu ve kentin bütün resmi yapıları ile limanı bu maketin üzerine işlenmiş durumda. Gemilerimiz o dönemdeki haline uygun küçüklükte işlendi makete. Ve bu maket üzerinde birebir ölçeklendirme var. Bütün küçültmeler doğru, hepsi birbirine oranlı. Yoğun bir çalışma yapıyoruz bununla ilgili olarak. Tam olarak ölçeklendirilmiş bir maketi bu Patara’nın ve etrafındaki topografyanın limanıyla birlikte” diye yazdı. 

Patara Antik Kenti'nin maketi üzerinde, meclis binası, amfi tiyatro, tarihi deniz feneri, Patara antik ana caddesi, hamamlar ve çeşitli tapınaklar ile liman ve gemiler yer alıyor. 


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto