Kaleiçi'nde 'laf atma' cinayetine 14 yıl 2 ay hapis

29.12.2020 18:57

Antalya haber... Kaleiçi'nde, gece yarısı iki kadın müşterisine laf atan Ziya Selçuk'u bıçaklayarak öldüren Yakup İskender, kasten adam öldürme suçundan 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaleiçi'nde 'laf atma' cinayetine 14 yıl 2 ay hapis

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre, Kaleiçi olarak bilinen Muratpaşa ilçesi Tuzcular Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre restoran sahibi Yakup İskender ile komşu restoranın çalışanları Ziya Selçuk, M.K., A.K., O.K. ve K.B. arasında, iki kadın müşteriye laf atıldığı iddiasıyla kavga çıktı. Çıkan kavgada Selçuk ve 4 arkadaşı, Yakup İskender'i dövmeye başladı. Grubun elinden kurtulan İskender, hızla girdiği restoranından bıçak alarak, Ziya Selçuk'u bıçaklayıp, kaçtı. Ağır yaralı Ziya Selçuk, ambulansla hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Polisin yakaladığı Yakup İskender, "Bana saldırdığı için kendimi savundum" dedi. İskender 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, kavgaya karışan 4 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanık Yakup İskender, karar duruşmasında da daha önceki beyanlarını tekrar ederek, müşterisi olan 2 kadını korumak adına bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi. İskender, şunları anlattı:

'SENİNLE GÖRÜŞECEĞİZ DİYİP GİTTİLER'

“Olay gecesi daha önceden iş yerime geldikleri için tanıdığım Z.D. ve N. isimli kızlar, iş yerime geldi. Ben o sırada iş yerini kapatmaya hazırlanıyordum ve kepengi yarıya kadar indirmiştim. Kızların isteğini yerine getirdim ve onlara yemek hazırlarken, A.K., O.K. ve K.B. yarım kepengin önüne dizilmiş şekilde kapıya geldi. Bana, 'Dayı bizi de doyur bakalım' diye el hareketleri yaptılar. Hatta 'Kokoreç mi yiyelim, köfte mi yiyelim' şeklinde değişik argoya kaçan el hareketleri yapıyorlardı. Bakışlarının da bir tuhaf olduğunu hissettim. Kendilerini uzaklaştırmak için 'Ekmek kalmadı, malzemem bitti' dedim. O sırada A.K. kepenkten içeri girerek, 'Biz yemek isteyeceğiz. Sen de vermeyeceksin, seninle görüşeceğiz' dedi. Sonra gittiler. Onlar gittikten sonra kızlar bana, 'Dayı, bu şahıslar biraz önce bize asıldı, laf attılar, takip ettiler' dedi. Onlara 'İsterseniz kepengi tamamen indireyim, siz rahatça yemeğinizi yiyin' dedim. Sonrasında kepengi kumandayla indirdim. Yemeğini bitiren kızlara caddedeki taksiye kadar eşlik ettim."

'ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM'

İş yerine geldiğinde bu kişilerin alkol almaya devam ettiğini belirten Yakup İskender, “Yanlarına giderek konunun uzamaması için konuşmak istedim. Ancak M.K. bana ağır küfürler etti. O.K. ağzını kapattı. Bu sırada, Ziya Selçuk bir anda anlamadığım bir şekilde yerinden kalktı ve bana yumruk attı. O an ortalık karıştı. Her yerden bana yumruk gelmeye başladı. Kafamı kaldırıp önümü göremiyordum. İşin içinde inanılmaz dayak ve linç vardı. Öleceğimi düşündüm. Sonra dükkanımın önüne kaçtım. Orası biraz daha aydınlıktı. Her tarafım kan içerisindeydi. Bana yine saldırdılar, ben de elimdeki bıçağı savurdum. Amacım kendimi savunmaktı" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanığın 'haksız tahrik altında kasten adam öldürme' suçundan cezalandırılmasını istedi. Şikayetçi avukatı mütalaayı kabul etmediklerini belirtirken, sanığın ömür boyu hapis cezası alması gerektiğini söyledi.

Sanık avukatı Halil İbrahim Cihandemir, müvekkilinin TCK'nın 27/2 maddesinden (Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez) yararlanması gerektiğine dikkat çekerek, “Heyetiniz aksi görüşte ise müvekkilimin savcının mütalaası doğrultusunda cezalandırılmasını istiyoruz. Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bıçak saldırı amaçlı değil, savunma amaçlı kullanılmıştır" dedi.

Sanık Yakup İskender ise avukatının savunmasına katılmadığını ifade ederek, “O gün kimseyi öldürmek istemedim. Amacım kendimi savunmaktı. Böyle bittiği için üzgünüm. Keşke bunların hiçbiri yaşanmasıydı. Pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanığı 'haksız tahrik altında kasten adam öldürme' suçundan 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor