Kadın derneklerinden zehir zemberek açıklama

23.11.2020 14:58

Antalya'da, polislere ağlayarak, "Düştü" dediği sevgilisi Hatice Şimşek'i döverek öldürdüğü ortaya çıkan Gökhan Çınar'ın yargılanmasına başlanıyor. Kadın dernekleri ve Feminist Avukatlar Ağı tarafından yapılan açıklamada, “24 Kasım Salı Günü Hatice Şimşek için Antalya Adliyesindeyiz! Şiddete göz yuman, tanıklık ettiği şiddete müdahale etmeyen herkes bu cinayette sorumludur!” denildi.

Kadın derneklerinden zehir zemberek açıklama

Antalya’da sevgilisi Hatice Şimşek’i döverek öldürdüğü ortaya çıkan Gökhan Çınar’ın yagılanmasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıyor. 24 Kasım 2020 tarihinde (yarın) yapılacak duruşmayı takip edeceklerini açıklayan Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Antalya Feminist Kolektif ve Akdeniz Feminist Avukatlar Ağı tarafından yapılan açıklamada,” Kadınların yaşaması için önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması gerek. İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansa ve failler gerekli cezaları alsaydı Hatice Şimşek’in darp edildiğine şahitlik edenler polisi aramaktan çekinmeyecek, belki de Hatice hayatta olabilecekti” denildi.

‘Devletin görevi vatandaşlarının güvenliğini sağlamaktır’

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Antalya Feminist Kolektif ve Akdeniz Feminist Avukatlar Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada yarın saat 14.10’da Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayı takip edecekleri belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi; “2 Ağustos günü fail Gökhan Çınar, önce polisi arayarak Hatice Şimşek’in düştüğünü söylemiş fakat daha sonra polise verdiği ifadesinde kendisini darp ederek öldürdüğünü itiraf etmişti. Yapılan soruşturmada Hatice Şimşek’in daha önce fail tarafından defalarca darp edildiği de ortaya çıktı. Şiddete göz yuman, tanıklık ettiği şiddete müdahale etmeyen herkes bu cinayette sorumludur! En çok da kadınların ulaşabilecekleri şiddet mekanizmalarını olması gerektiği gibi işletmeyen, toplumda “aile meselesine karışılmaz” anlayışını pekiştiren, suçlulara “haksız tahrik indirimi” verirken devlet sorumludur. Çünkü devletin görevi vatandaşlarının güvenliğini sağlamaktır. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, eğer İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansa ve failler gerekli cezaları alsaydı Hatice Şimşek’in darp edildiğine şahitlik edenler polisi aramaktan çekinmeyecek, belki de Hatice hayatta olabilecekti. Kadınların yaşaması için önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması gerek. Yarın saat 14:10’da Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacağız. Davanın takipçiyiz!”

İlk ifadesinde ‘Alkollüydük, düştü’ demişti

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Konuksever Mahallesi 798 Sokak'ta yaşanan olayda, Gökhan Çınar, saat 15.30 sıralarında polisi arayarak, sevgilisi Hatice Şimşek'in evde hareketsiz yattığını bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen polis ve sağlık ekipleri, Hatice Şimşek'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Yapılan incelemede vücudunda morluklar olduğu tespit edilen Şimşek'in cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Gökhan Çınar ise Şimşek ile birlikte yaşadığı evin balkonunda gözyaşı döktü. Şüphe üzerine gözaltına alınan Gökhan Çınar polise, "Alkollüydük, düştü" dedi. Poliste 11 suçtan kaydı olduğu ortaya çıkan Gökhan Çınar, ifadesinde cinayeti itiraf ederek, "Alkollüydük. Gece kavga ettik, dövdüm. Uyandığımda hareketsiz yattığını ve öldüğünü fark ettim. Bir yakınımı aradım. Ondan sonra da polisi aradım" dedi. Olaydan bir gün önce de Şimşek'e şiddet uyguladığını kabul eden Gökhan Çınar, sevk edildiği adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto