İstanbul'a Alanyalı başkan

01.01.1970 00:00

Kadir Topbaş'tan boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti'nin Alanyalı başkan adayı Mevlüt Uysal seçildi.

İstanbul'a Alanyalı başkan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçimleri sonuçlandı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal aldığı 179 oyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı oldu. 

 AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Uysal başkanlık için kıyasaya yarıştı. İlk turda  Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. İkinci turda ise sonuç 179'a 128 oldu.Üçüncü turda ise Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 125 oy aldı. Uysal bu sonuçla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı oldu. 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 senesinde dünyaya gelen Mevlüt Uysal aslen Antalyalıdır.  İlk ve orta öğrenimini Antalya'nın Alanya ilçesinde okuyan Mevlüt Uysal 1988 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Okulunu bitirdikten hemen sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir yandan da aktif siyasetle uğraşmıştır.
Hatice Uysal ile evli olan Uysal dört çocuk babasıdır.

(Emre Gündoğdu / MYGazete.com )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto