İSO ilk 500'de 5 Antalya OSB firması!

29.05.2019 12:00

Antalya OSB, Türkiye’nin En Büyük 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesindeki firma sayısını beşe çıkardı. Listenin yıllardır değişmeyen tek ismi Adopen 239’uncu sıraya yerleşti.

İSO ilk 500'de 5 Antalya OSB firması!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geleneksel olarak her yıl yayınlanan Türkiye’nin En Büyük 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018 Yılı Raporu açıklandı.

AGT Ağaç San. ve Tic. A.Ş, Adopen Plas. ve İnş.San. A.Ş,ANKUTSAN Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret A.Ş, CW Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş.ile Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. A.Ş, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine yer alan Antalya Organize Sanayi Bölgesi firmaları oldu.

Geçen yıl AGT, Adopen, CW Enerji ve Yörükoğlu firmaları ile İSO ilk 500 listesinde temsil edilen Antalya OSB, ANKUTSAN firmasının da eklenmesiyle listedeki firma sayısını 5’e çıkarmış oldu. 

Adopen 262’ncilikten 239’uncu sıraya yükselerek, bu yıl da listede yerini aldı. 

"2018 zor bir yıldı"

İSO ilk 500 listesinde yer alan Bölge firmalarını tebrik eden Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2018 yılında ülkemize karşı başlatılan ekonomik savaşı hatırlatarak şunları söyledi:

“2018 yılı ekonomik açıdan oldukça zor bir yıldı. Ülkemizi ve milletimizi kur artışı ya da spekülasyonlarla terbiye edebileceğini sananların, hayalperest bir yaklaşım içinde olduklarını, emellerine asla ulaşamayacaklarını net bir şekilde beyan etmiş, Antalyalı sanayiciler olarak tüm gücümüzle Devletimizin yanında olduğumuzun sözünü vermiştik.

Açıklanan liste Antalyalı sanayicilerin sözünde durduğunun, elini taşın altına koyduğunun ve sorumluluktan kaçmadığının somut bir göstergesidir. Yaptığımız her yatırım, ürettiğimiz her ürün, sağladığımız her istihdam, bu ülke adına üstlendiğimiz sorumlulukların bir yansımadır” şeklinde konuştu. 

"Tek gündemimiz ekonomi olmalı"

Sanayicilerin, bu zorlu koşullar altında dahi yeni başarılara imza atabildiğine dikkat çeken Başkan Bahar, uzun süredir bekledikleri siyasal, sosyal ve ekonomik reformların hayata geçirilmesi ile üretimin, istihdamın ve ihracatın da artacağını söyledi.

Türkiye’nin tek gündeminin ekonomi olması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Başkan Bahar, “Ekonomi, peşi sıra gerçekleşen seçimler nedeniyle ne yazık ki hep üvey evlat muamelesi gördü.

Yapısal reformlar hayata geçirilmeden ekonomimizde kalıcı ve sürdürülebilir bir iyileşmenin gerçekleşmeyeceği bu gün artık daha net anlaşılmaktadır.

Daha güçlü bir Türkiye için artık tek gündemimiz ekonomi olmalı, sanayicilerin üzerindeki yükler hafifletilmeli, siyasal, sosyal ve ekonomik reformlar peşi sıra hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı. 

Sanayi şehri

İSO ilk 500 listesinde yer alan Antalya OSB firmalarının her yıl artığına dikkat çeken Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Katılımcılarımıza sunduğumuz kaliteli ve kesintisiz hizmet arzı, bu artışın ve başarıların sağlanmasında önemli bir etkendir.

Firmalarımızın, Antalya OSB’den aldığı güç ile elde ettiği başarılar, Antalya’nın turizm ve tarımın yanı sıra bir sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de göstermektedir.

Bölgemizin ve şehrimizin gurur kaynağı olan başta bölgemiz firmaları olmak üzere İSO ilk 500 listesinde yer alan tüm Antalya firmalarını kutlar, başarılarının artarak sürmesini dilerim” diye konuştu. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto