İdlib şehidin anıları baba ocağında yaşatılıyor

25.02.2022 15:46

Antalya haber... Finikeli İdlib şehidi Turgut Burkay Korkmaz’ın hatırası baba ocağında kişisel eşyaları ve fotoğraflarıyla yaşatılıyor. Oğlunun kandil günü şehit olduğunu belirten baba Salih Korkmaz, izne geldiğinde oğullarının şehit olacağını anladıklarını belirterek, “Şehadet haberinden 10-15 gün önce Finike’den gitti. Gitmeden önce şöyle bir baktım, bir heybetlenmiş böyle bizim oğlan değil yani çok büyük değişiklikler var. Yüzü böyle pamuk gibi olmuş” dedi.

 İdlib şehidin anıları baba ocağında yaşatılıyor

Antalya haber...  27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’nin İdlib kentinde Esed rejimi unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın hatırası Finike ilçesindeki baba ocağında kişisel eşyaları ve fotoğraflarıyla yaşatılıyor.

Şehidin küçüklüğünü anlatan baba Salih Korkmaz, “Turgut Burkay küçükken çok uslu biraz büyüdükten sonra hareketlenmeye başladı, agresif ama efendiydi. Anneye, babaya, kardeşlerine kısacası hiç kimseye taşkınlığı olmazdı” dedi.

“HANIMA OĞLAN ŞEHİT; AĞLARSAN BOZUŞURUZ DEDİM”

Şehit Turgut Burkay’ın en son izine geldiği günü anlatan baba Salih Korkmaz, “Önceki iznini yarıda kesmişti bu yüzden bir izin hakkı daha vardı, şehadet haberinden 10-15 gün önce Finike’den gitti. Gitmeden önce şöyle bir baktım, bir heybetlenmiş böyle bizim oğlan değil yani çok büyük değişiklikler var. Yüzü böyle pamuk gibi olmuş, İnsan ne kadar baksa kendine böyle olmaz yani uğurlattıktan sonra serada çay koymuştuk hanıma da söyledim. Hanım oğlan şehit dedim, ağlarsan bozuşuruz dedim. Orası belli olmaz dedi tabi anne yüreğidir” diye konuştu.

“ŞAHİT OLMADAN ÖNCE BENİ 3-4 DEFA ARAMIŞ”

Oğlunun şehit olmadan önce kendisini 3-4 kere aradığını belirten baba Korkmaz, “İzinden dönerken siz aramayın ben ararım diyordu, arıyorduk arada sırada ulaşamıyorduk. Telefonun çektiği belli bir yer varmış, orada olduğunda arıyordu görüşüyorduk. Turgut Burkay’a oğlum orası Resulayn’a benzemez orada bombalar konuşacak dedim. Resulayn’da roketli saldırılar yapıyorlardı uzaktan 'aman nöbetlerde uyumayın' diyordum. 'Nöbetten gelen arkadaşlarınızı uyutun', hep böyle telkinlerde bulundum. Yavrum aramış beni, saat akşam 10 gibi bombalamalardan önce zaten daha önce top atışı yapıyorlarmış üzerlerine ondan sonra aramış görüşemedik. Haberleşme uygulaması üzerinden aradığını daha sonra baktığımızda gördük. 3-4 defa aramış. Kandil günü öldüler, şehit oldular” şeklinde konuştu.

“HANIM SABAHA KARŞI BAĞIRARAK GELDİ”

Şehadet haberini nasıl aldığını anlatan baba Salih Korkmaz, “Şehadet haberini gece uyumadım televizyonda açıktı, ilçe başkanım da vardı vatandaşın bir işi vardı. Sabaha karşı 5.30 gibi içim geçmiş uyumuşum, hatta namaza da kalkamadım, hanım da dışarıya çıktı tavukları yemlemeye daha sonra bağırarak geldi, geldiler diye. Apar topar çıktık, kaymakam, askeri erkan haber vermeye gelmişler. Şehit olacağı Allah’ın izniyle belliydi onu fark ettik” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR HARAMI HELALİ BİLİYORLARDI”

Resulayn’dayken çiftlikte kaldıklarını, orayı temizlediklerini belirten baba Salih Korkmaz, “Oradan bir yerlerden 15-20 tane koyun kaçmış yanlarına gelmiş, Özgür Suriye Ordusu askerleri keselim yiyelim demiş. Aradı oğlan beni, 'ya baba ganimet diye bir şey var askeriyede' dedi. 'Koyun geldi buraya kessek olur mu' dedi. 'Oğlum sormaya gerek mi var, Türkiye’de olsa adamı bulur helalleşirsin orada kimle helalleşeceksin' dedim. 'Biliyorum baba da yine de sorayım' dedi. Özgür Suriye Ordusu askerleri 2 tanesini kesmiş pişirmiş. Bir tane askerimiz yememiş, kumanyalarını yemiş. Türk askerinin şeyi bu. O zaman çok gururlanmıştım” dedi.

“27 ŞUBAT ŞEHADET TARİHİ AYNI ZAMANDA KANDİL”

Oğlunun şehadet tarihinin 27 Şubat olduğunu, aynı zamanda kandil olduğunu belirten baba Salih Korkmaz, “Kandil günü şehit oldular. Anlamlı olacağını düşündük ve oğlumuz için bir mevlit okutalım dedik, geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı ve ameliyat olduğum için yapamadık. Sizin aracılığınızla 27 Şubat Pazar günü Turunçova kapalı pazar yerinde yapılacak, mevlide tüm halkımızı davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü