Hortum 28 kişiyi yaraladı

01.01.1970 02:00

Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde akşam saatlerinde şiddetli yağış sonrası oluşan hortum, 23 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Kaş'ta yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle de 5 kişi hastanelik oldu.

Hortum 28 kişiyi yaraladı

Finike'de saat 21.30 sıralarında şiddetli yağış sonrası denizde hortum çıktı. Karaya doğru ilerleyen hortum Turunçova, Sahilkent, Yeşilyurt, Yuvalı ve Çavdır Yellice mevkiindeki tarım alanları, seralar ve yerleşim yerlerini vurdu. 300 metre genişliğinde, 10 kilometre uzunluğunda ilerleyen hortum nedeniyle bölgede ilk belirlemelere göre çok sayıda tarım alanı, seralar ve yerleşim yerlerine zarar verdi. 3'ü ağır hasarlı olmak üzere çok sayıda ev ve işyerleri zarar görürken, 1'i kamyon 5 araç da hortumun şiddetiyle yan yattı. Sahilkent Mahallesi'nde yapımı süren kaymakamlık inşaatında işçilerin kaldığı konteynerin hortum nedeniyle devrildi. Hortumun neden olduğu kazalarda çeşitli yerlerinden yaralanan 5'i işçi 18 kişi Finike Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralılardan 13'ü ayakta tedavi edilirden 5'inin tedavisinin sürdüğü kaydedildi. 

KUMLUCA'DA 5 KİŞİ YARALANDI

Türkiye'nin örtü altı sebze üretim merkezi olan Kumluca İlçesi'nde ise saat 21.30 sıralarında etkili olan şiddeti yağmur tarım alanlarına, evlere, yollara ve insanlara zarar verdi. Hortum nedeniyle 5 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Kumluca Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavileri yapılan yaralılar taburcu edildi. 

KAŞ'TA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Kaş ve Demre ilçelerinde de şiddetli yağış sonrası hortum oluştu. Kaş'ta ceviz büyüklüğünde dolu yağışı meydana geldi. Bölgede birçok tarım alanı, sera ve yerleşim yerlerinde zarar meydana geldi. Yağış ve hortum nedeniyle hafif yaralanan 5 kişi hastanede tedaviye alındı. 

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto