Herkese örnek oldu

20.01.2020 12:07

Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi’nde Halk Oyunları branşında eğitim alan yüzde altmış görme engelli Hurşit Dikmen, eğitimi verilen tüm oyunların koreografisini başarıyla yerine getiriyor. Yöre oyunlarını başarıyla öğrenen Dikmen, herkese örnek oldu.

Herkese örnek oldu

Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi’nde halk oyunlarına ilgi her geçen gün artıyor. Yediden yetmişe katılım gösterilen kursiyerler aldıkları eğitimi başarıyla sürdürüyor. Bunlar arasında geçtiğimiz yıl ekim ayında kaydını yaptıran yüzde altmış görme engelli Hurşit Dikmen de yer alıyor. Hurşit Dikmen yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana geliyorum. Gençlerin kültürümüze sahip çıkması gerekiyor. Bunu bir görev olarak görüyorum kendimde. Yeni arkadaşlıklar ve ortamlar oluşuyor. Çeşitli şehirlerimize ait yöre oyunlarını öğreniyorum” dedi.

Dikmen, “Diğer illerin yöre ve oyunlarını öğrenirken farklı bakış açısını da özümseyerek çalışmalarıma devam ediyorum. Her insan kendine göre değerlidir ve her insanın kendine göre bir yaşanmışlığı vardır. Bu yaşanmışlıkları da görmek ve öğrenmek için de geldim aynı zamanda. Şimdiye kadar Ege'den Akdeniz'e, doğudan Karadeniz'e yöre oyunlarını öğrendim, ancak şimdi ikinci dönem de bunu geliştirmeyi arzuluyorum. Eğitimcilerimiz bizlerle çok yakından ilgileniyor. Görme azlığıma rağmen çalışmalarımı kolaylıkla tamamlıyorum. Bana her konuda yardımcı olan kursiyer arkadaşlarıma, beni eğitimlere kabul eden HEM müdürümüze ve eğitim veren antrenörümüze yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto