HayatPark’ta Zafer Bayramı coşkusu

31.08.2021 14:37

Antalya haber... Konyaaltı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında HayatPark’ta düzenlediği etkinliğe yoğun ilgi gösterilirken, çocuklar ve katılımcılar Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ile Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

HayatPark’ta Zafer Bayramı coşkusu

Antalya haber... Konyaaltı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla HayatPark’ta düzenlediği etkinlikle katılımcılara keyifli bir akşam yaşattı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası sahne aldı. Performansları ile büyük beğeni toplayan orkestradan sonra, Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Etkinlikte konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, dünyada eşi benzeri olmayan bir zaferin anmasını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kurtuluş Savaşı’nda vatanını korumak için Anadolu’da filizlenen direniş hareketlerinin 30 Ağustos günü zafer elde ederek Türk milletinin geri çekilme kaderini değiştirdiğini ifade eden Esen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde elde edilen bu büyük zaferle işgalci ülkelere geçit verilmediğinin altını çizdi.

ZAFERİMİZİN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

30 Ağustos’ta düşmana karşı elde edilen zaferin, dünyada bir benzeri olmadığını söyleyen Esen, “Dönemin zor koşulları altında, dönemin en güçlü ülkelerine karşı elde edilen zafer elbette benzersizdir” dedi. Düşman işgalinden sonra Anadolu’da yavaş yavaş direniş tomurcuklarının yeşerdiğini belirten Başkan Esen, vatanı düşman işgalinden kurtarma ve koruma içgüdüsünün gün geçtikçe arttığını, daha sonra da tek çatı altında birleştiğini ifade etti. Başkan Esen sözlerine şöyle devam etti; “ Ülkenin her yerinde küçük küçük tomurcuklar filiz vermiş ama düşman güçlü. Düşman o kadar güçlü ki önüne gelen hiçbir tomurcuğun yaşamasına fırsat vermiyor. Bu koşullar altında, yani memleketin işgal altında düşman çizmesi altında çiğnendiği günlerde; o büyük kurtarıcı, sadece askeri değil, hem siyasal hem sosyolojik anlamda büyük deha Ulu Önder Atatürk, bu tomurcukları büyük bir ormana çevirmek amacıyla 19 Mayıs 1919’da Bandırma gemisiyle Samsun’a çıktı. Ardından bugün kutladığımız zafer elde edildi. Ama bu zaferin ne kadar zor koşullarda kazanıldığını asla unutmamalıyız.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KOLAY KURULMADI

Kurtuluş Savaşı döneminde hem iç sorunlarla hem de dış sorunlarla mücadele edildiğini belirten Esen, tüm bu zorluklar yaşanmasına rağmen ne Atatürk’ün ne de direniş ruhu ile hareket eden atalarımızın asla pes etmediğini vurguladı. Günümüzde birçok ülkede yaşanan savaşa değinen Başkan Esen, bu ülkelerin tarihimizi örnek alması gerektiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin zor şartlar altında kurulduğunu belirten Esen, “Ülkemizi işgal edenlerden önce maalesef ateşi ve ihaneti bizlere gösteren, bizden gibi görünenlerle ve gericilerle mücadele etmişiz. Maraş, Antep ve Urfa’da başlayan bölgesel savunmalardan sonra zafere gidiyoruz. Örneğin Antep savunması başlı başına bir ansiklopedi konusudur. Tüm bu zorlukları ve ardından gelen zaferleri gelecek nesillere aktarıp, ilelebet yaşatılmasını sağlamak en büyük görevlerimizdendir. Bu düşünce ile bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı çocuklarımız ve yurttaşlarımızla birlikte coşku içerisinde kutluyoruz. Bu zaferi bizlere miras bırakan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Bayramımız, zaferimiz kutlu olsun ” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı