HAFIZLARA BELGELERİNİ ALDI

04.06.2017 11:00

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde hafızlık eğitimini tamamlayanlar törenle belge aldı.

HAFIZLARA BELGELERİNİ ALDI

Korkuteli İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kuran kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 11 erkek, 7 kız hafız için hafızlık merasimi düzenlendi. Şehitler Anıtı'ndaki programa İl Müftüsü Osman Artan ve İlçe Müftüsü Selim Yazıcı da katıldı. Programda ilk olarak 4-6 yaş grubu Kuran kursu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Ardından Kuran karileri tarafından Kuran tilavetiyle devam etti. Kuran tilavetlerinin ardından hafızlar süreler okudu.

İl Müftüsü Osman Artan, "Korkuteli hafızlar diyarı. Her yıl hafızlık merasimiyle hafızlık icazet töreni düzenliyoruz. İnanıyorum ki bu Kuran kurslarımızdan yıllar boyunca nice hafızları yetiştireceğiz. Hafız, yürüyen ve konuşan Kuran'dır. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kuran hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah'ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Yüce Kuran'ı Kerim'i öğrenmeyi, anlamayı ve yaşantımıza uygulamayı inşallah nasip eyler" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Artan ve İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, hafızlara belgelerini verirken, Cumhuriyet altını taktı.

Program dua, tasavvuf musikisi ve iftar yemeğiyle son buldu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto