Antalya haber: Uyarıları dinlemediler, ölümden döndüler

30.09.2020 21:13

Antalya haber... Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde girdikleri denizde boğulmak üzere olan biri kadın 2 kişi, cankurtaranlar tarafından kurtarıldı.

Antalya haber: Uyarıları dinlemediler, ölümden döndüler

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre; Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Pazarcı Mahallesi'ndeki Selinus Plajı'nda sabah saatlerinde kimliği bilinmeyen bir erkeğin denizde çırpındığını gören  Gazipaşa Belediyesi Halk Büfe İşletme ve İştirakler Müdürü Kemal Tufan ile yine belediyeye bağlı olarak çalışan cankurtaran İbrahim Yüksel, bu kişiyi kurtarmak için harekete geçti.

Cankurtaran kıyıdan aldığı iple yüzerek, vatandaşın yanına gitti. Kıyıdaki vatandaşlar hem cankurtaranı hem de boğulma tehlikesi geçiren vatandaşı iple çekerek, kıyıya çıkardı.

Sağlık durumu iyi olan vatandaş daha sonra sahilden ayrıldı.

Bilinci kapalı şekilde kıyıya çıkarıldı 

Aynı sahilde saat 13.00 sıralarında ise eşiyle plaja gelen Fatma Demirci boğulma tehlikesi atlattı. Bir süre güneşlendikten sonra denize giren Fatma Demirci, yaklaşık 2 metre boyundaki dalganın çarpmasıyla bir süre gözden kayboldu. Bu esnada suda çırpınan Demirci'yi gören bir otelin cankurtaranı Erol Erkul yüzerek, kadının yanına gitti. Cankurtaran, bilinci kapalı şekilde kıyıya çıkardığı kadına ilk müdahaleyi yaptı. Cankurtaranın hayata döndürdüğü Fatma Demirci, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı.

"Vakayı dalga ağzından aldık" 

Fatma Demirci'yi kurtarıp, hayata döndüren cankurtaran Erol Erkul, "Burada elimizden geldiğince vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugün böyle bir durumla karşılaştık, bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Dalga ağzından, vakayı bilinci kapalı olarak aldık. Su içerisinden çıkardıktan sonra gerekli müdahaleleri elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Bu arada 112'yi aradık. Sağlık ekipleri geldi ve hastaneye götürdü" dedi.

Erol Erkul ve İbrahim Yüksel

Uyarıları dinlemediler 

Belediyeye bağlı cankurtaran İbrahim Yüksel de, "Sabah denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek isteyenleri uyardık. Uyarılarımızı dinlemeyerek, denize giren biri, yoğun dalgalar nedeniyle kıyıya çıkamadı. Biz müdahale ettik ve vatandaşı ip yardımıyla sağ salim çıkarttık. Bugün ikinci vakayı burada yaşadık. Arkadaşlarımızla ona da müdahale ettik. Allah'a şükür onun da durumu iyi" dedi.
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto