Gazeteci Mine Kırıkkanat'tan Muhittin Böcek'e 'Yalancı' cevabı

27.05.2022 13:30

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in TÜRGEV ile ilgili "Onlar yalanlarında boğulacak" açıklamasına Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mine G. Kırıkkanat sosyal medyadan ağır sözlerle yüklendi. Kırıkkanat açıklamasında Böcek'e “Yalancı sizsiniz. Yetim hakkı yiyen de bizzat siz” dedi. 

Gazeteci Mine Kırıkkanat'tan Muhittin Böcek'e 'Yalancı' cevabı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mine Kırıkkanat arasındaki tartışma giderek büyüyor.

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mine Kırıkkanat

Köşe yazarı Kırıkkanat, daha önce yaptığı açıklamada, "Antalya’da neler oluyor? Böcek belediyenin kız yurdunu, TÜRGEV Vakfı"na verdi. Muhttin Böcek CHP’den Büyükşehir Belediyeye seçildiğinde, AK Parti’nin eski borazanı Sevilay Yılman’la pek ahbaplığı gözüme şaibeli görünmüştü. Antalya Belediye Tiyatrosu’nda, BB Muhittin Böcek’in işten atıp tekrar geri aldığı Akit gazetesinin pek tuttuğu genel müdür kıyım yaptı. Muhittin Böcek, 55 tiyatro çalışanının, hem de Menderes Türel zamanında dik duran tiyatrocuların işten atılmasına hiiiç sesini çıkarmadı. Sonuç olarak Antalya BB’si Muhittin Böcek’in Kafkavari dönüşümünde iki olasılık var: Mr .Böcek ya muktedir odaklardan “reddedemeyeceği bir teklif” aldı (Bakınız Baba filmi) ya da Covid koması yapay kimliğini resetleyerek gerçek kişiliğini ortaya çıkardı” demişti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

“ONLAR YALANLARINDA BOĞULACAK”

Kırıkkanat’ın açıklamasına cevap veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İki farklı konuyu aynıymış gibi göstererek halkı yanıltmaya çalışanların beyhude çabası, bizi yıldıramaz. Gerçekleri, yalancıların yüzlerine çarpmaktan yorulmadık, yorulmayacağız. Biz yetim hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, onlar yalanlarında boğulacak” diyerek açıklama yaptı.

“YALANCI SİZSİNİZ”

Muhittin Böcek'in bu açıklamasına Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mine G. Kırıkkanat'tan ise yanıt gecikmedi. Kırıkkanat, Böcek'e, “Yalancı sizsiniz. Yetim hakkı yiyen de bizzat siz” diyerek cevap verdi.

ESKİ BAŞKAN POLAT: "BEN BURADAYIM"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, "Onlar yalanlarında boğulacak" açıklamasına bir cevap da eski Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’dan geldi.

Eski Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan

Balkan cevabında, "Sayın Muhittin Böcek kimden söz ediyorsunuz? Kendinize güveniyorsanız ben buradayım” diyerek rest çekti.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Gazetesi'nin 26 Mayıs'ta "CHP dava açmıştı! Başkan yurdu TÜRGEV'e verdi" başlıklı haberinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce 2013’te yaptırılan, Menderes Türel döneminde TÜRGEV’e 49 yıllında devredilen kız yurduna CHP’li Meclis üyesi Songül Başkaya'nın açtığı dava ile iptal edildiği belirtilmişti. İptal edilen kararın başkan Muhittin Böcek’in döneminde belediyenin başvurusu ile temyiz edildiği ve tekrar yurdun TÜRGEV'e verildiği ortaya çıkmıştı. Bu haberin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek açıklama yapmış ve polemik büyümüştü.

Cumhuriyet Gazetesi'nde 26 Mayıs'ta çıkan haber

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalyada 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Ayrış..

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var
Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi