Korkuteli Müftüsü Selim Yazıcı, 2017 yılı fitre miktarıyla ilgili bilgi verdi. Yazıcı, "Din İşleri Yüksek Kurulu 2017 yılı Ramazan ayı başlangıcından 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 16 TL olarak tespit etmiştir" dedi.

Belirlenen bu miktarın asgari olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda üst sınırın olmadığını belirten Yazıcı, "Bu yıl fitre miktarının en azı 16 TL olarak belirlenmiştir. Ancak kişiler maddi imkanlarına göre daha fazla verirlerse hem daha çok sevap kazanmış olurlar, hem de fakirlerin istifadesi daha fazla olmuş olur" diye konuştu.

Müftü Yazıcı, şöyle dedi:

"Sadaka-ı fıtır ve oruç fidyesi ödeyen Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilme ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki fıtır sadakası (fitre) ve fidye, zekattan farklı olarak yerine getirilir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkemizdeki mevcut sosyo ekonomik hayat şartlarını ve 1 kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulundurarak; sadaka-i fıtır ve günlük fidye miktarını 16 lira olarak belirlemiştir. Bu miktar en alt sınırdır. Gücü yeten ve durumu iyi olan daha fazlasını verebilir. Yani, üst sınırı yoktur."

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)