FİNİKE'DE ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

29.05.2017 16:00

FİNİKE'de Sağlık Bakanlığı'na ait 'Pembe Prenses Mobil Kanser Tarama Aracı' bir ay boyunca ücretsiz kanser taraması yapacak.

FİNİKE'DE ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

Finike İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde Pembe Prenses Mobil Kanser Tarama Aracı tarafından kanser taraması yapılacak. Bir ay boyunda ilçede kalacak Kanser Tarama Tırı'nda 40-69 yaş aralığındaki kadınlara son model dijital mamografi çekimiyle meme kanseri taraması, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara ise maliyeti oldukça yüksek olan HPV/DNA Testi ile rahim ağzı (serviks kanseri) taraması, 50-70 yaş kadın ve erkeklere GGK ile bağırsak kanseri taraması yapılacak.

Finike Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Siyami Kotan, kanserde erken teşhisin önemli olduğunu belirterek, bu hizmetten faydalanılması gerektiğini söyledi. Kotan, "Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanlığı tarafından sunulan bu imkanla kadınlarımızda en sık görülen meme kanserinin erken tanısında en değerli yöntem olan mamografi çekimleri yapılacak ve meme kanseri riski altındaki hedef nüfusun taranması sağlanacaktır" dedi.

Özellikle meme kanseri tanısı için yapılan dijital mamografi çekimi görüntülerinin Hacettepe'de kurulan Teknokente gönderileceğini belirten Kotan, "Burada 2 ayrı radyoloji uzmanı tarafından birbirinden bağımsız olarak görüntüler değerlendirilecek ve yapılan değerlendirme sonuçları birbirinden farklı ise 3'üncü bir radyoloji uzmanı tarafından da değerlendirilerek en kesin sonuca ulaşılacaktır. Ayrıca aracımız ile beraber sahaya çıkan Finike Toplum Sağlığı Merkezi ekibimiz tarafından bölgede rahim ağzı kanseri ile bağırsak kanseri taramaları yapılacak" diye konuştu.

Kadınların bu hizmetle kanser taraması imkanından mahrum kalmayacağını da anlatan Kotan, şöyle dedi:

"Bu çalışmalarla Finike halkının kanser hakkında farkındalık düzeyi yükseltilecek, erken tanı ve yaşam kalitesinin arttırılması ve en kaliteli şekilde koruyucu sağlık hizmetinin sunulması sağlanacaktır. Ücretsiz mamografi çekimi ve kanser tarama testlerinin yapıldığı Kanser Tarama Tır'ı 29 Mayıs'tan itibaren 1 ay boyunca 09.00- 17.00 saatleri arasında Finike Yeni Mahalle'de Toplum Sağlığı Merkezimizin bahçesinde halkımıza hizmet verecektir."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto