Ulusal Finike Portakalı Satranç Turnuvası Presa Di Finica Otel'de başladı. Turnuvaya İran, Ankara, Muğla ve Antalya'dan katılan oyuncular 7 tur olarak planlanan maçlarda ulusal puanlarını yükseltme mücadelesi verecek. Bir uluslararası hakem, bir ulusal hakem ve bir il hakeminin görev yaptığı organizasyonda bir uluslararası temsilcisi ise gözlemcilik yapacak.

Gözlemci Abidin Ünal, Finike'de ilk kez yapılan turnuvanın oyuncular açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, "Yedi tur üzerinden yapılacak maçlarda elde edilen puanlar ulusal ve uluslararası reyting hesaplamalarına dahil edilecek. Pek çok oyuncunun Türkiye ve dünyadaki reyting hesaplamaları bu tip turnuvalarda ortaya çıkıyor ve oyuncuların başarı sıralamaları belirleniyor" dedi.

Finike'de bu tip bir organizasyonun ilk kez yapıldığını hatırlatan Ünal, önümüzdeki yıllarda yerel yönetimler ve sponsorların destekleriyle devam etmesini umduklarını vurguladı.

İsviçre sisteminin uygulanacağı turnuva sonrasında ilk 9 dereceyi elde eden oyunculara sıralamalarına göre kupa, madalya, para ödülleri ve sponsorlar tarafından temin edilen çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca en iyi kadın sporcu, en iyi yerel sporcu ve en iyi 14 yaş altı sporculara da madalya ve para ödülü sunulacak.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)