Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) ile Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) denetçileri müşteri kılığında kuaför salonlarını denetlemeyi sürdürüyor.

Sabah Akdeniz'den Furkan Yazıcı'nın haberine göre; esnafa, kuaförde çalan müziğin yanı sıra moda kanallarında çalan şarkılar için de ceza yazıldı.

Uygulama nedeniyle çileden çıkan esnaf isyan etti.

Televizyon açamaz duruma geldiler

Uygulamanın kaldırılması gerektiğini belirten Antalya Berber Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, sırf bu uygulama nedeniyle kuaför salonlarında korkudan müzik yerine belgesel izlendiğini söyledi.

Başkan Uzun, denetlemeye gelen kişilerin tıraş olmaya gelen müşteri gibi salonlara gelerek kol saatlerinde bulunan gizli kameralarla görüntü aldıklarını söyledi.

Başkan Uzun, "Küçük esnafta böyle bir uygulamanın olması insanları televizyon açamaz duruma getirdi. Çoğu salonlarımızda artık sadece belgesel yada çocuk programı seyrediliyor" dedi.

'Fashion TV' cezası

Muratpaşa ilçesinde 20 yıldır erkek kuaförü işleten Hıdır Kızıltaş (46), iş yerinde 'Fashion TV' izlediği için denetime takıldı.

İzlediği kanalın müzik kanalı olmamasına rağmen arkada çalan fon müziği nedeniyle ceza yazıldığını belirten Kızıltaş şöyle konuştu:

"Mankenler ekranda yürüyordu fakat arka fonda belirsiz bir müzik çalıyordu. Ekipler arka fonda çalan müziğin telif hakkı barındırdığını söyleyerek tutanak tuttu."

Toplam bin 530 lira ceza ödeyen Kızıltaş, "Önce şaka zannettim, inanamadım. Cezayı ödeyince ciddi olduğunu anladım. Çok saçma bir uygulama" dedi.