Antalya'nın Finike, Kumluca ve Kepez ilçelerinde C.M.’nin liderliğinde E.T., A.O., G.B., Ü.H., F.D., E.Ş., F.P. ve R.S.’nin örgütlü hareket ederek, çiftçilik yapan ve ticaretle uğraşan vatandaşların traktör, iş makinesi ve paralarını alarak dolandırdığı öğrenildi.

Finike Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 13 ayrı GSM hattı üzerinden teknik ve fiziki takipleri yapılan şüphelilerin ’örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık’ ve ’belgede sahtecilik’ suçlarını işlediği tespit edildi.


25 farklı olaya karıştılar

Jandarma'nın 8 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon yapması üzerine 9 şüpheli gözaltına alındı.

Aramalarda 9 cep telefonu, 9 sim kart, dizüstü bilgisayar, 2 harici bellek, 6.35 milimetre çapında tabanca, ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 250 lira ele geçirildi.

Şüphelilerin 25 farklı olay gerçekleştirdikleri tespit edilirken, yaklaşık 600 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Jandarma’daki sorguları tamamlanan 1’i kadın 9 şüpheli, Finike adliyesine sevk edildi. Operasyon öncesinde yine aynı olayla ilgili gözaltına alınıp çıkartıldıkları mahkemede tutuklanan M.K. ve Ü.Ç. ile birlikte C.M., E.T., G.B., Ü.H., R.S. ve F.P. olmak üzere 8 şüpheli tutuklanırken, F.D., A.O. ve E.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.