Antalya şehir merkezindeki refüjlerin yeşillendirilmesi ve düzenlemesi büyükşehir belediyesine ait olurken ilçe sınırları içerisine giren alanlarda belediyelerin yaptığı park sayısı Antalya’da azımsanmayacak sayılara ulaşıyor.

Gittikçe betonlaşan, yüksek binalar arasında kalan yeşil alanların kurtarılması, vatandaşın gezip dolaşabileceği, dinleneceği ve çeşitli spor aktivitelerini yerine getirebileceği yeşil alanlar ve parklar yapan belediyelerin yürüttüğü bu çalışmalar ile hatırı sayılır sayıda park sayısına ulaştığına dikkat çekiliyor.

İşte o belediyeler ve park sayısı

Antalya’nın merkez ilçe belediyelerinden 918 park ile Muratpaşa Belediyesi başı çekiyor.

Toplamda metrekare olarak 2 milyon 22 bin 12 metre karelik yeşil alan yaratan Muratpaşa Belediyesi imara açık alanların yanı sıra yükselen binalara karşılık yeşil alan yaratmakta ve böylelikle ilçe sakinlerine önemli bir hizmet sunmakta.

Öte yandan 608 park ile ikinci sırada en çok parka sahip olan Kepez Belediyesi toplamda yeşil alan yaratılmasında Muratpaşa’nın önüne geçti.

3 milyon 200 bin metrekarelik alanı ile ilçe sakinlerine hizmet sağlıyor.

Konyaaltı ve Döşemealtı’nda sayı

Diğer yandan nüfusu sadece 170 bin olan Konyaaltı Belediyesi’nin park sayısı sadece 156 adet, toplamda 681 bin metre karelik bir yeşil alana sahip.

Antalya’nın merkez ilçelerinden Döşemealtı’nda ise toplam park sayısı 119, yeşil alan miktarı 334 bin 663 metre kare, kişi başına düşen yeşil alan ise 12 bin 17 metre kare.

Yerel yönetimler betonlaşmaya karşı yeşil alan yaratma konusunda gelecek yıllarda yeni ve modern çalışmalar yapmayı sürdürüyor.