Dün gece Elmalı'yı ikinci sel felaketi vurdu

08.08.2018 08:21

Antalya’nın Elmalı ilçesi yaz ortasında önceki gün büyük bir sel felaketi yaşamıştı. İlk felaketin yaraları henüz sarılmadan dün akşam ilçe ikinci sel felaketini yaşadı.

Dün gece Elmalı'yı ikinci sel felaketi vurdu

Antalya’nın Elmalı ilçesi yaz ortasında önceki gün 15 milyon TL'lik büyük bir sel felaketi yaşamıştı.  İlk felaketin yaraları henüz sarılmadan dün akşam saatlerinde ilçe ikinci büyük sel felaketini yaşadı. 

Önceki gün Elmalı İlçesi Yılmazlı , Salur ve Eskihisar mahalleleri büyük bir sel felaketi yaşamıştı. Yaz ortasında yaşanan sela felaketinin henüz üzerinden bir gün bile geçmeden bu kez dün saat 18.00 sıralarında sağanak yağış tekrar ilçeyi etkisi altına aldı. Bu kez Karaköy Mahallesi sel baskınına yenik düştü. Yetkililer günün ilk saatlerinde felaketin maliyeti ile ilgili tespit çalışmalarına başlarken ilk tespitlere göre 50’ye yakın küçükbaş hayvan telef olurken, yüzlerce dönüm tarım arazisi zarar gördü. Bazı evlerin çatıları, çamur yığıntısı altında kaldı. Çok sayıda ahırın kullanılamaz hale geldiği anlaşıldı. 

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ise ilçesinde yaşanan ikinci sel felaketini sosyal medyadan üzerinden aşağıdaki fotoğraflı paylaşımla duyurdu:

Başkan Öztekin'nin paylaştığı fotoğraflar ve yazı Elmalı felaketinin boyutlarını özetliyordu. İşte o paylaşım...

'İkinci sel felaketi..! 

Bir gün önce başta Salur köyümüz olmak üzere Yılmazlı ve Eskihisar köyümüzde büyük hasara yol açan sel felaketinin yaralarını saramamışken, akşam üstü daha büyük bir felaket haberi Karaköy’den geldi. Fotoğraflardan görüleceği üzere adeta dağ koptu köye aktı. Şükürki can kaybı yok ama onlarca hayvan telef oldu.
Elmalı genelinde son yıllarda artan sel felaketlerine kalıcı çözüm bulmak için DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde çok yoğun bir çalışmanın yapılıp uygulamaya geçirilmesi şart oldu. Devletimizin en kısa zamanda bu konuyu gündemine alıp çözüm için kalıcı çalışmaları başlatacağına inanıyorum. 
Bir gerçek var ki; Dünya genelindeki iklim değişikliği dikkate alındığında bu tür felaketlere daha çok şahit olacağımız bir gerçektir. Vatandaşlarımız özelikle dere yataklarına ev, ahır, depo, sera ve benzer yapılar yapmamalı, DSİ ve Belediyelerin açması gereken derelere yardımcı olmalı gerekirse kamulaştırması daha sonra yapılmak üzere muvafakat vererek destek olmalıdır. Başta belediyeler olarak bizler bu tür yapılara göz yummamalıyız. Biliyorum ki bu acılar bitince her şey unutulacak ve yasal olmayan binalar ile ilgili atacağımız her adımda yine vatandaşın baskısıyla karşı karşıya geleceğiz.
Unutmamalıyız ki bir sonraki felakette bir çok insanımızı sel sularında kaybetmemek için herkes kurumlara yardımcı olmalı ve duyarlılık göstermelidir.
Rabbim daha kötüsünden bizleri korusun'

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto