Antalya'daki sel felaketinde son durum

07.08.2018 12:18

Antalya'nın Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur sele neden oldu. Yaz ortasında yaşanan sel felaketi ilçeye büyük zarar verdi.

Antalya'daki sel felaketinde son durum

Elmalı ilçesinde saat 17.00 sıralarında başlayan yağmur nedeniyle ilçede yaşam durdu. 

1 saat süren yağmurun neden olduğu sel  Salur, Yılmazlı, Eskihisar ve Yapraklı mahallerini etkiledi. Bazı mahallelerde su 1 metreye kadar yükseldi.

Yaklaşık 450 dönüm ekili alan ve seranın yanı sıra 12 ev ile mahalle mezarlıkları sel sularının altında kaldı.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı belirtilirken, tahmini zararın 15 milyon lira civarında olduğu tahmin ediliyor.

Başkan Öztekin açıklama yaptı : "Üreticinin kaybı büyük"

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, selden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek, vatandaşlardan genel durum hakkında bilgi aldı.

Sel nedeniyle bölgedeki tarım alanlarının büyük çapta zarar gördüğünü kaydeden Başkan Öztekin, " Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Başkaya ve belediyemiz birim amirleri sel baskınının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunduk. İlk belirlemelere göre yaklaşık 450 dönüm sera ve tarım alanı sel suları ve sürüklediği çamurun altında kaldı. Tüm ürün telef oldu. Büyük üzüntü yaşıyoruz. Üreticimizin kaybı büyük. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Doğal bir afet yaşadık.  Zararın boyutu yapılan inceleme sonucunda çok daha net ortaya çıkacaktır. Ürün fiyatlarının normalin üstünde seyrettiği bu günlerde üreticimiz tam para kazanmaya başlamışken yaşanan bu felaket üreticinin moralini bozdu. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.

Elmalı Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin afetin hemen ardından bölgede çalışmalara başladığını da kaydeden Öztekin, "En yakın zamanda tüm yaraları saracağız. Devletimiz gerekli desteği verecek, benzer felaketlerin tekrarlanmaması için gerekli önlemleri hızla alacaktır" diye konuştu. 

İşte o felaketin videosu :

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto