EKİPLER MÜDAHALEYE HAZIR

14.06.2017 15:00

KORKUTELİ Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havaların ısınmasıyla orman yangınlarına müdahale eğitimine başladı.

EKİPLER MÜDAHALEYE HAZIR

Korkuteli Orman İşletme Şefliği Deposu'ndaki eğitim ve tatbikata, Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli ve arazöz ekipleri katıldı. Malzeme kullanımının yanı sıra yangına müdahale yöntemleri konusunda personele eğitim verildi. Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, yaptığı açıklamada, bağlı tüm ekiplerin iş başı eğitimi ile araç, gereç ve yangın malzemeleri kontrollerinin yapıldığını söyledi. Bünyelerinde 5 İşletme Şefliği bulunduğunu kaydeden Güney, "Bu şefliklere bağlı, 3 arasöz ekibi, 2 ilk müdahale aracımız var. Yangın gözetleme ve haberleşme için 2 kulesi ve 8 yangın havuzu bulunuyor" dedi.

KIRSAL ALANLARA SU TANKERİ

Kırsal yerleşim alanlarında su tankerleri konuşlandırıldığını ifade eden Hülya Güney, "İlk müdahale araçlarımız farklı noktalarda yangına en hızlı şekilde müdahale edecek şekilde konuşlandırılmış durumda.  Kule personelimiz 24 saat nöbet tutuyor" dedi.

Hülya Güney, "Eğitilmiş personel, teknik araç ve gereçle 2017 yangın sezonuna hazırız. Hedefimiz yangınsız bir sezon geçirmek. Akdeniz iklim kuşağında olması nedeniyle yangına hassas bölgelerdeniz. Orman yangın mevsimi 1 Haziran-31 Ekim arasında olmasına rağmen, bölgede yılın 12 ayında orman yangını çıkabiliyor" dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto