70’lik dede ve büyükanne halk oyunlarında

17.01.2020 14:13

Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi halk oyunları kurslarına katılan İbrahim ve Şerife Dabaoğlu teke yöresinden, Karadeniz horonuna kadar bir çok oyunu öğreniyor.

70’lik dede ve büyükanne halk oyunlarında


Tokat Zile’den İstanbul’a oradan da Antalya Döşemealtı’na gelip yerleşen ve son 10 yıldır burada  hayatının baharını yaşayan çift Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılıyor. İbrahim ve Şerife Dabaoğlu Teke Yöresinden, Karadeniz Horonuna kadar bir çok figürü rahatlıkla yapıyor. İbrahim Dabaoğlu (73) yaptığı açıklamada, “Keşke daha önce yazılsaydık diye hayıflanmıyor değiliz. Herkese tavsiye ediyorum. Bu branşı öğrenmenin yaşlısı genci olmaz. Bu bizim kültürümüz ve bizim yöremizin özü, sözü ve tınısı. Zor koreografiler olmasına rağmen hiç yorulmuyoruz. Adeta burada dinleniyoruz. Aynı zamanda vücudumuz hareket ediyor ve antrenman da yapmış oluyoruz. Bizleri burada bulunmamızı sağlayan Halk Eğitim Merkezi müdürümüze ve eğitimcilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Eşi Şerife Dabaoğlu (65), " Yerel bir gazetede yabancıların bizim halkoyunlarına merak sardıklarını  ve öğrendiklerini gördüm. Bu beni çok etkiledi. Onlar bizim değerlerimizi öğrenirken bizlerin bir şey yapmaması ve bilgiye ulaşmamasının eksik bir yanımız olduğuna kanaat getirdim. Eşimle birlikte halk oyunlarına yazıldık. Kendi yöremiz oyunlarını öğrenmemiz en doğrusu. Ayrıca ben bir de bağlama kursuna gidiyorum. Hafta da iki gün kurslara gelmekteyiz. Burada sosyalleşiyoruz. Bizim için de spor oluyor. Bu eğitimlere katılmaktan ve bulunmaktan çok mutluyuz. Zevkle geliyoruz. Liseye giden torunum da bizim bu çalışmalarımızdan çok memnun o da yakında aramıza katılacak. 
Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi müdürümüze, halkoyunları eğitimini veren çok değerli eğitimcimiz Şenol Berber hocamıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto