Dokuma'yı tekrar Antalya'ya iade eden meclis

05.11.2017 11:09

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 15 yıl önce Dokuma arazisinin üst kullanım hakkının verildiği şirkete, ödediği parayı iade etme kararı alan bu dönemki Kepez Belediye Meclisi'nin, Dokuma'yı tekrar Antalya'ya iade eden meclis olarak anılacağını söyledi.

Dokuma'yı tekrar Antalya'ya iade eden meclis

Geçen pazartesi günü yapılan olağanüstü toplantıda görüşülen Dokuma Fabrikası arazisinin hukuki süreci, Kasım meclisinde de gündem oldu. Başkan Hakan Tütüncü, 15 yıl önce Dokuma arazisinin üst kullanım hakkının ihalesiz olarak verildiği şirkete, ödediği parayı iade ederek, davaları bitirme kararının alındığı olağanüstü toplantıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu tarihi toplantı, örnek bir yönetişimi göstermemiz bakımından şehrin hatta ülke gündemini ilgilendiren arazilerdeki itilaflarının çözümü için önemliydi. Halka açık meclis toplantısının ilimizde yayın yapan iki televizyon kanalı ile sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanması son derece manidar oldu."

MECLİS ÖNEMLİ BİR RANTIN ÖNÜNÜ TIKADI

Bu dönemki meclisin, pazartesi günü en önemli kararını aldığını kaydeden Tütüncü, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bir şehir olarak birlikte, beraber bir yanlıştan dönülmesi büyük bir erdemdir. Ne mutlu bu meclise ki, Dokuma'nın tekrar Antalya'ya iade edilmesinde kilit rol oynamış meclis olarak anılacaktır. Dönemimizde birçok meclis kararı aldık. Meclisin, Dokuma arazinin üst kullanım hakkını 2005'te alan şirkete ödediği parayı geri iade etme kararı alması bu dönemin önemli karardır. Çok önemli bir rantın önü tıkanmıştır, çok önemli bir toprak parçası, önemli bir arazi aslına uygun bir vaziyette kullanılacaktır." Hakan Tütüncü, üzerindeki hukuki ihtilaflar kalktıktan sonra Dokuma arazisindeki ticari alanda ne yapılacağına şehrin isteğini dinleyerek karar vereceklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto