Yerin 80 metre altına döşenen borularla zehirli atıkların verilmesi sonucu Düden Çayı ve Şelalesi’nde oluşan ölümcül kirliliğin benzerini büyük bir göl ile kanalın daha yaşadığını söyleyen Doç. Dr. Erol Kesici çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doç. Kesici, eğirdir Gölü’ne zehirli atıkların bırakılmasıyla ilgili kendisine gelen bir mesajı paylaşarak, bu kirliliğin kanallar ve nehirler aracılığıyla Akdeniz’e döküldüğünü söyledi.

BİZİM DE BİLDİĞİMİZ BİR VAHŞETİ BİLDİRMİŞ

Doç. Dr. Erol Kesici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eğirdirli bir hemşerisinden gelen ve göl ile kanala borularla zehir basıldığını bildiren ihbar niteliğindeki mesajı paylaştı. Doç. Kesici’nin, “Sevgili Hemşerimiz bizimde ne yazık ki bildiğimiz bir "cehaleti! vahşeti!" dile getirmiş” diye duyurduğu mesajda şu ifadelere yer verilmiş.

İŞTE O İHBAR MESAJI

“Saygıdeğer hocam ...... fabrikasında ..... arası çalıştım. Kimyasal ve diğer atıklar Tepeli Köyü bahçe içinde düdene gidiyordu. Dönemin bld. b... ......... anlaştılar, arıtmaya pompaladılar gelen atık suyu. Bu sefer de dağın dibinde düdene verdiler. Bir süre de belediyede çalıştım, sanırım hala düdene giderdir. Arıtma tam kapasite çalışmıyor, çalışsa bile ‘yatma yeri’ olduğu için görevi yapmıyorlar, bakteriler ölüyor. Ölünce koku meydana geliyor. Bakteriler yaşarsa kokmaz arıtma. Bilginize, saygılar"

KOVADA GÖLÜ’NDE DE AYNI VAHŞET

Doç. Dr. Erol Kesici paylaşımına şu ifadelerle devam etti; “İNSANLAR NASIL BU HALE GELDİ! PARA İÇİN! Yerin 70-80 mt altından " borular döşeyerek- zehir saçmak" Bu zehir Akdeniz’e kadar ulaşmakta dağılmakta.. YAŞAMI TEHDİT ETMEKTE. CANLIYI KATLETMEK… Cezası PARA MI? "AHLAKI OLMAYANLARDAN ÇEVRE AHLAKI BEKLEMEK? "Kimler yerin altından borular döşeyerek atıklarını KANALLARA vermekte? Örneğin, KOVADA KANALINDA YILLAR ÖNCESİ İŞLETMELERİN KANALA BU YÖNTEMLERLE VERDİĞİ ATIKLAR AKTİF Mİ? KOVADA KANALINDA NEDEN YILIN BELİRLİ DÖNEMLERİNDE BALIK ÖLÜMLERİ OLUR...?!”

EKOSİSTEMLER YERLE BİR OLACAK

Kesici doğanın böyle tahrip edilmesi sonucu gelecekte neler yaşanacağını da şöyle ifade etti: “Yaşam tarzımızın, alışkanlıklarımızın, tüketim kültürümüzün, ekonomimizin gelecek nesiller için sürdürülebilir olmasını sağlamak zorundayız. Sorumsuz ve çevreye duyarsız yaşamaya devam edemeyiz. Ya bunu başaracağız ya da dünya ekosistemleri yerle bir olacak; büyük iklim değişiklikleri, dev fırtınalar, kitlesel kuraklıklar, seller, su kıtlığı, ani sıcak dalgaları ve bunların sonunda ortaya çıkacak olan toplu insan göçleri.” Yerel Haberler - Tüm İl ve İlçelerden Son Dakika Haberler Yerel haberler sayfası, Türkiye'nin tüm illeri ve ilçeleri ile ilgili haberleri şehirlere göre düzenlenmiş haber servisidir. TÜM YEREL HABERLERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN...