Antalya'da turistler 'Aşıklar Mağarası'na akın ediyor

03.11.2020 09:10

Antalya haber...Antalya'nın Demre ilçesindeki Aşırlı Adası'nın güneyinde yer alan 'Aşıklar Mağarası'na tursitler büyük ilgi gösteriyor. Teknelerle tura çıkan turistler mağaranın önünde mola vererek fotoğraf çekmek için fırsat buluyor.

Antalya'da turistler 'Aşıklar Mağarası'na akın ediyor

Antalya haber... Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova bölgesindeki Gökkaya Koyu'nda bulunan Aşırlı Adası'nın güneyinde bulunan Aşıklar Mağarası her gün yüzlerce turist ağırlıyor.

 Büyük teknelerle Kekova turuna çıkan turistler için mağaranın önünde verilen molalarda fotoğraf çekmelerine olanak sağlanıyor. Küçük tekneler ve özel küçük yatlar, mağaranın içine kadar girerek yolcularına mağarayı da gezdiriyor.

Orta ölçekli yatlar ise mağaranın önünde yüzme molası vererek turistlerin müşterilerinin içeriyi görmesini ve fotoğraf çekmesini sağlıyor. Mavi yolculuğa çıkan büyük yatlar da müşterilerini küçük botlara bindirerek, mağaranın içini gezdiriyor.

Eski adı 'Korsanlar Mağarası', şimdiki adıyla Aşıklar Mağarası, yaklaşık 30 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğinde. Güneş ışınlarının durumuna göre mağaranın içi rengarenk oluyor. Tarihte bölgeye gelen korsanların tekneleriyle saklandığı yer olarak bilinen mağara, bugün ise Kekova bölgesinde yat turizmine alternatif olarak hizmet veriyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto