Define kazısı göçüğe neden olu

24.10.2017 12:35

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde dün gece define aramak için kazdıkları kuyuda meydana gelen göçük nedeniyle toprak altında kalan inşaat ustası 47 yaşındaki Şaban Şener ile emekli 61 yaşındaki Eşref Nalbant yaşamlarını yitirdi.

Define kazısı göçüğe neden olu

Elmalı'ya bağlı Bayralar Mahallesi'nde Şaban Şener, Eşref Nalbant ile oğlu Ganim Nalbant, dün gece Y.Y.'ye ait bahçede bulunan eski ve toprak dolmuş su kuyusunda kazma ve kürekle kazı yaparken, göçük meydana geldi. Bir ucu kuyunun yanındaki ağaca, diğeri bellerine bağlı iple kuyuya inen Şaban Şener ve Eşref Nalbant üzerlerine yığılan toprağın altında kalırken, Ganim Nalbant ipe tutunarak kuyudan çıkmayı başardı.

CENAZELERE 6 SAAT SONRA ULAŞILABİLDİ

Dün saat 22.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler Şaban Şener ile Eşref Nalbant'a bulabilmek için çalışma başlattı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu saat 04.00 sıralarında Şaban Şener ve Eşref Nalbant'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Yaklaşık 14 metre derinlikte bulunan Şaban Şener ve Eşref Nalbant'ın cenazeleri halat yardımıyla yukarı çekilerek kuyudan çıkarıldı.

ANTALYA'NIN ELMALI ILCESI'NDE DUN GECE KAZDIKLARI KUYUDA MEYDANA GELEN GOCUK NEDENIYLE TOPRAK ALTINDA KALAN INSAAT USTASI SABAN SENER ILE EMEKLI ESREF NALBANT YASAMINI YITIRDI.(FOTO:MEHMET AKIN/ELMALI-DHA)

'DEFİNE ARIYORDUK' İDDİASI

Göçükten kurtulan Eşref Nalbant'ın oğlu Ganim Nalbant'ın, olayın ardından çevredekilere kuyuda define aradıklarını söylediği iddia edildi. Şok geçiren Ganim Nalbant'ın kazıyı ne kadardır sürdürdükleriyle ilgili net bilgiler veremediği kaydedildi.

(Mehmet Çınar / DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto