CHP'li gazeteciye karşı kendi örgütü savaş açtı.  

27.11.2019 19:24

CHP'li gazeteci Gerçek Gazetesi Yazı işleri Müdürü ve aynı zaman başyazarı olan Söngül Başkaya'ya karşı yazdığı bir köşe yazısı ve haber nedeni ile uzun yıllar siyaset yapmakta olduğu, partisinin Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Şahin'in yayınlanan haber üzerine kamuoyuna yaptıkları yazılı açıklamalar CHP Antalya'yı karıştırdı. Başkaya haberin arkasında olduğunu yapılan ağır hakaret ve ithamların hesabını yargıda soracağım açıklamasında bulundu.

CHP'li gazeteciye karşı kendi örgütü savaş açtı.  

Gercek Gazetesi'nin manşetine çıkan CHP Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi delege seçiminde yaşandığı ileri sürülen silah çekme olayı Antalya CHP'yi karıştırdı.

Kendisi de CHP'li olan aynı partiden il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği dahil olmak üzere genel seçimlerde aynı partiden milletvekili aday adayı da olan, ayrıca partinin çeşitli kademelerinde uzun yıllar siyaset yapan Gerçek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Songül Başkaya'ya yaptığı gazetede partisi ile ilgili çıakn haber ve  makale yüzünden parti yöneticileri savaş açtı. Gazetenin 27 Kasım 2019 Çarşamba sayısında yer alan 'seçimlere silahlı müdehale' manşeti nedeniyle içinde ağır suçlama ve ithamların da yer aldığı peş peşe İl Başkanı Ahmet Kumbul ve Başkaya'nın kayıtlı üyesi olduğu Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'den açıklamalar geldi. 

Disipline sevk edileceği konuşulan gazeteci Songül Başkaya konu ile ilgili mygazete.com muhabirine şu açıklamalar da bulundu; 'Bir gün önce haber kaynağım partili bir arkadaşımız gazetemize ziyarete gelerek habere konu olan olayı tüm detayları ile anlattı. Biz tüm konuşmayı kayda aldık. Kaynağımız gazetemiz de bu konuyu haber yapmamızı istedi. Ben partili olabilirim. Bu yaptığımız haber aslında partiyi yıpratan değil koruyan bir haberdir. Ayrıca benim yaptığım da bir gazetecilik faaliyetidir. Mesele olay doğru mu yanlış mı, örgütüm bunu araştıracağına, içinde hiçte hoş olmayan ağır suçlamaların ve ithamların olduğu açıklamalar yapıldı. Gazetete olarak yapılan bu çirkin ve hiç bir dayanağı olmayan açıklamaları yargıya taşıyıp, elimizdeki ses kaydını vereceğiz. Örgüt yöneticlerimiz kendi hatalarını bastırmak için bize karşı yaptıkları siyasi linç girişimi karşsında elbette susmayacağız hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Aynı partili olmamız delege seçimlerinde bir üyemize karşı yapılan bu ağır hareketi görmezden gelmemizi gerektirmezdi.' 

İşte CHP Antalya İl ve İlçe örgütlerini ayaklanadıran Akdeniz Gerçek Gazetesinde yayınlanan 'Seçimlere Silahlı Müdehale' başlıklı o haber: 

'Dört beş belediye meclis üyesiyle delege seçimlerine müdahale yapıldığını söyleyen Mehmet K., 54 yıldır üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) oğlu D.K.’ya Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ö.G. tarafından silah çekildiğini kaydetti. Mehmet K. bu kargaşada oyların bir yerden diğer tarafa aktarıldığını belirtirken, seçimlerin iptalini istedi ve olayı savcılığa taşıyacağını söyledi. 

22 Kasım Cuma günü Meltem’de gerçekleşen seçimlerde CHP Muratpaşa İlçe Yöneticisi H.G.’nin ağabeyi, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ö.G.’nin seçimlerin yapıldığı yerde D.K.’ya silah çektiği öğrenildi. D.K.’nın babası Mehmet K. silah çekme olayını doğrularken, “60 Yıllık siyasi hayatımda böyle bir şey görmedim. Bunların örgütte durması doğru değil” dedi. Mehmet K. konuyu yargıya da intikal ettireceğini belirtti.
CHP’de mahallelerde yapılan delege seçimlerinde şaibe iddialarına şimdi de ‘silahlı müdahale’ eklendi. 22 Kasım Cuma günü Meltem’de gerçekleşen seçimlerde CHP Muratpaşa İlçe Yöneticisi H.G.’nin ağabeyi, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ö.G.’ninD.K.’ya silah çektiği öğrenildi. D.K.’nın babası Mehmet K.silah çekme olayını doğrularken, “60 Yıllık siyasi hayatımda böyle bir şey görmedim. Bunların örgütte durması doğru değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkanlığı’nın Meltem Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleşen delege seçimlerinde iki liste yarışırken, ilçenin desteklediği listenin karşısında liste çıkartan ekibe silah çekildiği iddia edildi. Beyaz ve kırmızı listenin yer aldığı seçimlerde İlçe Başkanı Hasan Şahin’in olduğu belirtilen beyaz listeye destek için ondan fazla ilçe yöneticisinin ve belediye meclis üyelerinin seçime müdahale ettiği kaydedilirken, İlçe Yöneticisi H.G.’nin ağabeyi meclis üyesi Ö.G.’nin alkollü olduğu ve D.K. isimli partiye silah çektiği, tehdit ettiği, olayı partililerin engellediği öğrenildi. Silah çekilen D.K.’nın yakınları da olayı doğruladı.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan D.K.’nın babası Mehmet K., bu konuyu yargıya da taşıyacağını belirterek, seçimlere yapılan müdahalenin ve silah çekmenin ne meclis üyesine ne de CHP’ye yakıştığını kaydetti. Meltem’de ve diğer mahallelerde sandık başında kargaşa yaratarak, oyların bir yerden bir yere aktarıldığını kaydeden Mehmet K., delege seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini aktardı. Mehmet K. “Her yerde bunu yaptılar. Bütün delege seçimleri iptal olmalı” şeklinde konuştu.'

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'nin açıklaması: 

AKP’li oda başkanları ile iş tutanlarla, yetkinliği olmadığı konularda belediye şirketlerinde görev alarak gelir elde etmeye çalışanlarla, gazetesi için kurumlardan reklam ücreti almak için çabalayanlarla, çalıştırdığı basın emekçilerinin kıdem tazminatını ödemeyenlerle, Sayın Genel Başkanımızı ve Genel Merkezimizi siyasal İslamcı,Sorosçu, TESEV’ci, 10 Aralıkçı, ikinci cumhuriyetçi gibi söylemlerle itham edenlerle, örgütümüzün hiçbir menfaat gütmeden gece gündüz çalışan emekçilerini ADLİ SUÇLULARMIŞ gibi manşete taşıyıp gazetecilik değil TETİKÇİLİK yapanlarla mücadelemiz sonsuza dek sürecektir. ALAYINIZA HODRİ MEYDAN !

Akdeniz Gerçek adlı yerel gazetede, hiçbir gerçekçi belge ve bilgiye dayanmadan, Meltem Mahallesi delege seçimlerinde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak haberde belirtilen tehdit olayları gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde adı geçen taraflarda bu iddiaları yalanlamaktadır. Mahalle seçimlerimiz, tüzüğümüzün öngördüğü şekilde, şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Çift liste çıkarılan mahallelerde her iki listeden sandık gözlemcileri yer alarak sandık sayımlarını takip etmektedir.
İddia edilen olaydaki tarafların görüşü alınmadan araştırılıp incelemeden ve doğrulamadan yapılan bu yalan haber, gazetecilik etiğiyle bağdaşmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her seçim döneminde bir yerlere aday olan, mevki ve makam elde etmek hırsıyla yazı işleri müdürü olduğu gazeteyi bu amaç doğrultusunda kullanıp, parti içinde hizip yaratmaya çalışan bu şahıs ve gazetesi hakkında, suç duyurusunda bulunacağız. Kimse partimizi, parti emekçilerimizi kişisel ikballeri üzerinden yalan yanlış haberlerle KARALAYAMAZ!

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul'un konu ile ilgili açıklaması: 

'Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 31 Mart yerel seçimlerinde ülke genelinde elde ettiğimiz başarı Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. 
Antalya’da da ülke genelinde olduğu gibi büyük bir başarı elde ederek Millet İttifakı ile beraber, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere toplam 11 belediyeyi kazanmıştık.  

Antalya’nın geleceğini tehdit eden çılgın projelerle, hesapsız kitapsız yapılan harcamalarla Büyükşehir Belediyesi’ni borç bataklığına sürükleyen Menderes Türel’e 31 Mart’ta hemşehrilerimiz dur demişti.

Göreve geldiğimiz günden bu yana Antalya İl Örgütü olarak, Menderes Türel’e karşı etkin bir muhalefet ağı oluşturduğumuzu bütün kamuoyu bilmektedir. Doğamızı, çevremizi, geleceğimizi, kamuya ait olan varlıkları tehdit eden, birilerine peşkeş çekmek isteyen Türel’e karşı sözümüzü hiç sakınmadık.

Hal böyleyken, bazı mahfiller iftiralarla, yalan yanlış haberlerle şahsıma karşı bir karalama kampanyası başlatmıştır.
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AKP’li Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait ses kaydı ile ilgili olarak, “halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla benim talebimle partimiz adına avukatlarımız suç duyurusunda bulunmuşlardır. Konuyla ilgili olarak aylar önce Savcılık tarafından “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verilmiştir. Parti avukatlarımız, itirazın gerek olmadığı değerlendirmesinde bulunarak, parti üyelerimizin yargılandığı diğer davada iddiaların enine boyuna inceleneceğini vurgulamışlardır. Aylar öncesinden alınan “kovuşturmaya yer olmadığı” kararını yeni alınmış bir karar gibi, örgüt seçimleri öncesinde gündeme getirenler, manşetlerine taşıyanlar, Genel Başkanımızın bahsettiği kumpasın birer parçasıdırlar. Partimizin iktidar yürüyüşünü hazmedemeyenler, kendi kişisel ikballerini partinin önüne geçirmeye çalışan idare-i maslahatçılar ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olamayacaktır. Partililerimizin yargılandığı davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bu haberlerdeki iddialarla ilgili olarak söyleyebileceğim tek şey; bu kişiler insanların aklıyla dalga geçmektedir. Özellikle yerel seçim sürecinde AKP ve Türel’e yönelik yaptığımız eleştirilerin neredeyse hiçbirini manşetlerine taşımayan fakat partimizi yıpratmak için yine aynı yerden, ilgili haberdeki karardan aylar sonra, düğmeye basılarak ajans aracılığıyla servis edilen bu haberin hangi amaçla yapıldığı malumdur. Bu gazetenin sahiplerinin derdinin Antalya ve ülke olmadığı, kendilerine partide bir yer edinmek için gazeteyi araç olarak kullandıklarını görmekteyiz. Muhalif olduğunu iddia eden bir gazetenin AKP iktidarı ve Türel’e yönelik hiçbir söylemimizi yayınlamamasının başka bir gerekçesi olamaz. İktidara yakın medya ile birlikte adeta Türel’i aklarcasına bahsi geçen haberi manşete taşımak acaba nasıl bir duygudur!

Bahsi geçen gazete, geçtiğimiz hafta Türel’e yönelik basın açıklamamızı manşetlerine taşıyarak “CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Türel’in Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili medyada yer alan haberler sonrası yaptığı sert açıklamaya yanıt verdi” yorumunda bulunmuştu. Aylar sonra beni gazetelerinde manşete taşıyarak Türel’e yönelik eleştirilerimi sert bulanlar, bir hafta sonra benim Türel’i koruduğumu iddia ediyor. El insaf! İnsana sorarlar; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Bahsi geçen mahfiller tarafından Muratpaşa Belediye Meclis Üyemiz Özgür Güngör hakkında da, somut hiçbir bilgiye dayanmadan, her iki tarafın görüşü alınmadan, olur olmadık iftiralarla karalama kampanyası başlatılmıştır. Meclis üyemizin ve ilgili haberde fotoğrafları manşete taşınan Muratpaşa İlçe yöneticilerimizin kişilik haklarını zedeleyenler, tarafıma yönelik yalan yanlış ithamlarda bulunanlar, tek bir düğmeden basılmışçasına aynı anda bir operasyona girişmişlerdir. Bizim partimiz parti içi demokrasinin uygulandığı, sandıkta ciddi yarışlar olan, tartışarak en doğruyu bulduğumuz bir partidir, tartışma olur ama asla kaba kuvvet, şiddet olmaz, iftiraya uğrayan meclis üyemizin ve değişik haberlerinde iftiraya uğrayan Muratpaşa ilçe yöneticilerimizin arkasındayım. Bu haberleri yapanları kınıyorum. 

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi; “CHP, yeni bir süreci başlatmıştır. Bu süreç iktidara yürüyüş sürecidir. Partimiz, toplumun her kesimini kucaklamaktadır. CHP sorunların çözümünde umut olan tek parti olarak öne çıkmıştır. CHP'nin bu başarısını, bu yürüyüşünü içine sindiremeyen saray ve çevresi, devletin bazı bürokratik güçlerini de yanlarına alarak CHP'ye karşı kumpas kurmaktadırlar.” Bu kumpaslara yerelde ve genelde kimlerin alet olduğunu kamuoyu çok iyi görmektedir. İstedikleri kadar iftira atsınlar, istedikleri kadar yalan söylesinler. Asla başaramayacaklar! Partimizin iktidar yürüyüşünü kimse durdurmayacaktır!'

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto