Antalya haber...  Sık sık vatandaşlar, esnaf ve çiftçilerle bir araya gelen vekillerden CHP’li Cavit Arı, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda yanan hasat edilmemiş tarlaların görüntülerini paylaşarak, “ Son birkaç gün içerisinde Döşemealtı'nda Ilıca, Karatas ve Kovanlık ile Manavgat'ta çıkan yangınlarda hasat aşamasındaki ürünler zarar görmüştür.Bu yangınların neden çıktığı soru işareti. Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimle...”  ifadelerini kullandı.

ART NİYETLİ KİŞİLER Mİ YAKTI?

CHP’li Arı’nın sözünü ettiği yangınların yanı sıra önceki gün Lara’daki ormanlık alanda da yangın çıkmış ve geniş bir yeşil alan zarar görmüştü. Cavit Arı’nın yaptığı bu paylaşımda, ormanların art niyetli kişiler tarafından yakılmış olabileceği yönündeki iması da takipçileri tarafından desteklendi. Kimi takipçiler tarla yangınlarının sabotaj nedeniyle çıkmış olabileceğini söylerken kimi vatandaşlar anızların yakılması sırasında kontrolden çıkarak diğer tarlalara sirayet etmiş olabileceğinin altını çizdiler.

DÖŞEMEALTI’NDA EKİLİ ALANLAR KÜL OLDU

Havadaki nem oranının yüksek olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen tarla yangınları Antalyalı üreticilerin büyük zarar görmesine neden oldu. Döşemealtı ilçesi Ilıca Mahallesi’ndeki buğday tarlasında, öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın 30 dönümden fazla ekili alan ile  hasat edilmiş tarlayı küle çevirdi.  İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürülse de sarı buğday tarlaları siyah renge büründü. Yanan tarlanın yanında ekinleri olan vatandaş Sabahattin Toprak, “Burada benim de tarlam var, yangın bana sıçramadı ama diğer tarlalara sıçramış. Yaklaşık 30-40 dönüm yer yandı” dedi.

ANIZDAN EKİN TARLASINA SIÇRADI

Öte yandan Antalya’nın Serik ilçesinde çıkan anız yangınında toplam 20 dönüm tarla zarar gördü. Serik'e bağlı Eskiyörük Mahallesi'nde anızdan başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ekin tarlasına sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine yangın alanına itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın Büyükşehir Belediyesi Serik İtfaiye Biriminin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 4 çiftçiye ait 3 dönüm arpa ile 17 dönüm de anız ve ekin sapları yanarak zarar gördü. [caption id="attachment_424973" align="alignnone" width="640"] AW024253[/caption]

MUHTAR: NEDEN ÇIKTIĞINI BİLMİYORUZ

Mahalle Muhtarı Ramis Güzel, "Mahallemizde bugün öğle saatlerinde anız tarlasında yangın çıktı. Yangın kısa sürede rüzgarında etkisiyle yan tarlalarda bulunan 4 köylümüze ait arpa ekili alana sıçradı. İtfaiyenin ve vatandaşların müdahalesiyle yangın söndürüldü. Ancak yangında 4 kişiye ait tarlada toplam 3 dönüm arpa ile 17 dönüm ekini yeni biçilmiş ancak daha sapları tarlada duran anız alanı yanarak zarar gördü. Yangının neyden çıktığını bilmiyoruz. Rüzgarlı havalarda vatandaşlarımız daha duyarlı olsunlar en ufak yakılacak bir ateş çok büyük felaketlere neden olabilir" dedi. Öte yandan anız tarlalarının haricinde direk ekili alanlarda başlayan yangınlar da şüphe uyandıran olaylar  olarak değerlendiriliyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.